Juhász Roland támadta a belga sajtót

Vágólapra másolva!
2011.04.11. 09:54
null
Juhász kifakadt (Fotó: sporza.be)
Juhász Roland keményen kritizálta a belga sajtót. A hátvéd szerint ha csapata vereséget szenved, az újságírók máris válságról írnak. Az Anderlecht magyar légiósa szerint mindenki a brüsszeli csapat ellen van – még a játékvezetők is.

„Hat éve, amióta itt vagyok, először érzem azt, hogy mindenki ellenünk van. A mindenki alatt pedig ezúttal tényleg mindenkit értek. Még titeket is. Ez történik már hetek óta” – válaszolt belga újságírói kérdésére Juhász az FC Bruges-től elszenvedett 3–0-s vereség után.

Az Anderlecht magyar válogatott védője szerint a belga sajtó feleslegesen generálja a feszültséget a csapat körül, amikor az gyengén szerepel. Mint most, amikor is a bajnokság rájátszáskörében mind a két eddigi meccsét elveszítette a brüsszeli klub. Tegnap az FC Bruges 3–0-ra, míg egy héttel korábban a Standard Liege 3–1-re verte meg Juhászékat.

„Már egy vereség után válságról beszéltek. Ha nyerünk, nem kapunk mást, csupán kis dicséretet, de ha rosszul játszunk, akkor csak sz..t kapunk tőletek” – idézi a sporza.be a magyar védőt.

„Túl sok kaméleon van körülöttünk, de még mindig a második helyen állunk, és nem mondtunk le a bajnoki címről. Remélhetőleg elég erősek vagyunk ahhoz, hogy az elkövetkező nyolc mérkőzésen választ adjunk a kritikákra.”

A magyar játékosnak azonban nem csak az újságírókkal akadt problémája, szerinte a játékvezetők is tehetnek a csapat gyenge szerepléséről.

„Ha láttátok az egy héttel ezelőtti meccsünket a Standard ellen, ítéltek ellenünk egy olyan tizenegyest, amelynél a szabálytalanság egyértelműen a 16-oson kívül volt. Ilyenkor nehéz az érzelmeidet kontroll alatt tartanod.”

A Juhász által említett mérkőzésen az Anderlecht 1–0-s hátrányban volt, amikor az említett esetnél tizenegyest ítélt a játékvezető. Végül a büntető kimaradt, de a kipattanót már a Standard játékosa, Goreux terelt a kapuba (más források szerint végül Juhász Rolandról került a hálóba a labda).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik