Januárban Gulácsi lesz Reina cseréje

Vágólapra másolva!
2010.12.31. 11:20
null
Gulácsi Péter nem csak kölcsönkapusként szeretne bizonyítani (Fotó: Action Images - archív)
Januárban Gulácsi Péter lesz a Liverpool cserekapusa a spanyol világbajnok Pepe Reina mögött, ugyanis az ausztrál válogatott Brad Jones az Ázsia-kupára hivatalos. A magyar tehetség a Nemzeti Sportnak beszélt az előtte álló lehetőségről és a „vörösök" gyenge szerepléséről is.

– Brad Jones, a Liverpool egyik tartalék kapusa az ausztrál válogatott tagjaként a január hetedike és huszonkilencedike között sorra kerülő Ázsia-kupára hivatalos. Ez azt jelenti, hogy megnyílik az út ön előtt a cserepad felé?
– Igen, azt. Hogy őszinte legyek, Brad beválogatása a liverpooli szakmai stáb tagjait is váratlanul érte, s mivel megy az Ázsia-kupára, én leszek januárban Pepe Reina cseréje. Óriási lehetőség lesz ez számomra, noha egyáltalán nem bizos, hogy pályára is lépek a felnőttcsapatban. Hét tétmeccsünk lesz januárban, hat a bajnokságban, egy pedig az FA-kupában, a Manchester United ellen. Mindenesetre az is ritka a Premier League-ben, hogy egy húszéves fiatal kapus a cserepadon ülhet.

– Bogdán Ádám már a cserepadnál is tovább jutott a Boltonnál.
– És nem is vallott szégyent, sőt. Úgy érzem, ha lehetőséget kapok, én sem okozok csalódást. Az elmúlt időszakban, amikor a harmadosztályú Tranmere-nél védtem kölcsönben, kimondottan jól ment a játék, tapasztaltabb lettem. Mert mégiscsak az éles meccsek az igazi felmérők, s az elmúlt fél évben huszonkét ilyen találkozón pallérozódhattam. De nem kölcsönkapus kívánok lenni, hanem fokozatosan előrelépve egy napon a Liverpool kapujában szeretnék állni. Persze ehhez valószínűleg kölcsönjátékosként máshol is bizonyítanom kell előtte, az is lelet, hogy már februártól. Időnként türelmetlen vagyok, de most elsősorban arra kell fókuszálnom, ha januárban úgy alakul, hogy lehetőséget kapok a felnőttcsapatban, készen álljak a feladatra.

– A csapat hogyan viseli a bajnoki bukdácsolást?

– Mindent elmond az együttes megítéléséről, hogy a szurkolók türelme is elfogyott az elmúlt hetekben, pedig ez a legnehezebb időkben sem szokott előfordulni. Ők is többet akarnak, meg persze mi is, csak éppen valamiért nem működik, ami korábban működött. De nem szabad feladni, januárban lesz is lehetőségünk a felzárkózásra, három-négy győzelemmel nagyot léphetünk előre. Nekem ebben a hónapban az a legfontosabb feladatom, hogy a szakmai stábnak bebizonyítsam: jobb kapus vagyok, mint az Ázsia-kupára hivatalos Brad Jones.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik