Husztiért jöhet ajánlat; Koman keleti körúton - légiósfigyelő

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.01.14. 12:07
null
Huszti Szabolcs a Hannover vezére volt az őszi szezonban (Fotó: Imago, archív)
Múlt héten olvashatták hosszabb összeállításunkat a labdarúgó NB I-ben várható téli játékosmozgásokról, most pedig légiósfronton nézünk körül. Mi lesz az olaszországi kontingenssel? Mekkora az esélye annak, hogy Huszti Szabolcs a télen távozik Hannoverből? Bajner Bálint különösen fontos fél szezon előtt áll, Priskin Tamás ajánlatra vár, Koman Vladimir keleti körúton – légiósfigyelő, körkép. (Cikkünk a teljesség igénye nélkül készült, elsősorban azokra a magyarokra fókuszálunk, akik szóba jöhetnek a válogatottnál, vagy akik esetében számíthatunk váltásra a téli átigazolási időszakban.)

ANGLIAI LÉGIÓSAINK „ÉPÍTKEZNEK”; AZ OLASZORSZÁGIAK TOVÁBB FOGYATKOZNAK?

Angliai légiósainknál nem várható különösebb mozgás a téli időszakban. A Premier League-ben szereplő egyetlen magyar, Gera Zoltán hosszú sérülése után elkezdte magát újra felépíteni a West Bromnál, hat bajnokin játszott már, és egy gólpassz fűződik a nevéhez. A tavasszal remélhetőleg egyre több lehetőséget kap. Varga József számára az lesz a következő félév tétje a másodosztályú Middlesbrough-ban, hogy nyáron lejáró kölcsönszerződése után is maradhat-e a csapatnál, végleg kivásárolják-e debreceni szerződéséből. Eddig 15 bajnoki meccsen kapott lehetőséget, 11-szer kezdőként. A szintén másodosztályú Bolton kapusa, Bogdán Ádám jelenleg sérülés után lábadozik, de az ő esetében sem várható klubváltás a télen.

A topligák első és másodosztályában Németországban és Olaszországban futballozik még egy kisebb magyar kolónia, bár az elmúlt években Angliához hasonlóan Olaszországban is csökkent a magyarok száma (mindkét országban elsősorban a másodosztályban szerepelt az elmúlt években több magyar is), és a tendencia a télen folytatódhat.

A Serie A-ban jelenleg egyetlen játékosunk (ha a Bolognában alapember osztrák válogatott Garics Györgyöt nem számoljuk), Tőzsér Dániel futballozhatna, már ha számítanának rá, az ősszel ugyanis egyetlen meccsen sem lépett pályára a Genoában. Így nem meglepő, hogy a még két és fél évig szóló szerződése ellenére távozni szeretne. Mint az vasárnapi, olaszországi légióskörképünkből kiderült, külföldről is van iránta érdeklődés, míg Olaszországban a vele kapcsolatban már korábban is felvetődő Bolognával hozták ismét hírbe.

A másodosztályban a Padovában játszó két magyar közül Feczesin Róbert távozására van nagyobb esély, a hírek szerint a Juve Stabia szeretné kölcsönvenni. Laczkó Zsolt jó eséllyel kitöltheti nyárig szóló szerződését (annak ellenére, hogy az olasz sajtó németországi lehetőségről írt vele kapcsolatban), de utána országot is válthat. Kovácsik Ádám az ugyancsak másodosztályú Carpiban 15 bajnokin kapott lehetőséget, így várhatóan a tavaszi szezonban is számolnak vele. A Napoli kölcsönjátékosaként a harmadosztályban szereplő Novothny Soma gyenge csapathoz került, a Paganese 18 forduló után tíz ponttal sereghajtó a csoportjában, és mindössze 13 gólt szerzett. Így Novothny is ritkán tud helyzetbe kerülni (15 meccsen játszott, egy gólt szerzett), ugyanakkor rendszeresen játéklehetőséghez jut, elsősorban a Napolin múlik, hogy marad-e ennél a gárdánál.

Már nem Olaszországban keresi a kenyérre valót Filkor Attila, aki összesen kilenc olasz klub alkalmazásában állt már. Jelenleg az AC Milan kölcsönjátékosaként a francia másodosztályú Chateauroux-ban szerepel, kilenc meccsen lépett eddig pályára, ötször csereként, a szerződése nyárig szól a bennmaradásért harcoló klubnál.

NOVOTHNY SOMA REMEK GÓLJA A BARLETTA ELLEN 2:45-NÉL

HUSZTI DOBBANTHAT, BAJNERRA KIEMELTEN FONTOS TAVASZ VÁR – NÉMETORSZÁG

A Bundesligában Szalai Ádám Klaas-Jan Huntelaar sérülését követően különösen fontos láncszemnek számít a Schalke támadógépezetében, hiszen a magyar csatár volt a csapat egyetlen játékosa, aki mind a huszonnyolc tétmérkőzésen (tizenhét bajnoki, hat BL-csoportmérkőzés, két BL-selejtező, három Német Kupa-meccs) pályára lépett, hét gólt és négy gólpasszt jegyzett. A 14 bajnokin hat gólig és hat gólpasszig jutó, újdonsült magyar aranylabdás (a szakírók szavazatai alapján 2013-ban ő volt a legjobb magyar) Huszti Szabolcs is fontos tagja a bennmaradásért küzdő Hannovernek, de Szalaival ellentétben az ő esetében nem zárható ki teljesen a klubváltás lehetősége.

„Huszti huzamosan jó teljesítményt nyújt, ezért ő az a futballista, akiért bármikor befuthat egy ajánlat, ha éppen a posztjára keresnek valahol játékost. A Hannover nehéz helyzetben van, ezért aligha engednék el könnyen, de egy minden fél szempontjából megfelelő ajánlat esetén nem zárható ki a váltás, azért dolgozok, hogy legyen ilyen ajánlat, és még erősebb csapatban tudjon szerepelni. Érdeklődés már van, és nem csak Németországból – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a szélső menedzsere, Filipovics Vladan. A 30 éves játékosnak 2015-ig szól a szerződése a német klubnál.

SZALAI-GÓLOK

HUSZTI ELŐBB A FRANKFURT...

...MAJD A SCHALKE KAPUJÁT VETTE BE (3:25-NÉL)

A német élvonalban elvileg még Bajner Bálint léphetne pályára a tavaszi szezonban (ahogy erre az előző évadban egy alkalommal volt is példa), de ő alapesetben a harmadosztályú Dortmund II keretének a tagja, az ősszel húsz meccsen három gólt szerzett, négy gólpasszt adott. Menedzsere, Paunoch Péter kérdésünkre korábban elmondta, a jövője szempontjából fontos félév vár rá, hiszen a nyáron lejár a szerződése Dortmundban. A 23 éves csatárnak most kellene megalapoznia hosszabb távú jövőjét, tavaszi teljesítménye nagyban befolyásolhatja, előrébb tud-e lépni a német harmadik vonalból. Hasonló a helyzet a szintén a harmadosztályban, az Osnabrückben szereplő 22 éves középpályással, Nagy Dániellel, aki egy kisebb sérülés miatti időszakot leszámítva végigjátszotta az őszt. Neki is lejár a szerződése a nyáron, de információink szerint már most érdeklődnek iránta az egyik másodosztályú klubtól, és legkésőbb fél éven belül mindenképp szeretne magasabb osztályban játszani.

BAJNER HIGGADT BEFEJEZÉSE A STUTTGART II ELLEN

A másodosztályban játszó magyarok esetében nem várható mozgás. A nyáron szerződtetett Sváb Dániel Cottbusban keményen küzd a csapatba kerülésért, Hajnal Tamás több lehetőségre vágyik, de egyelőre ragaszkodik hozzá az Ingolstadt. Stieber Zoltán alapember a feljutásért küzdő Fürthben, és Korcsmár Zsolt is annak számított, igaz, a védő a legutóbbi négy fordulóban kevesebbet játszott, de sérülés is hátráltatta. Stieber a 19 meccsen szerzett hét góljával vezeti a házi góllövőlistát. Sem az ő esetükben, sem az 1860 Münchenben továbbra is oszlopos tagnak számító Király Gábor esetében nem várható váltás.

SVÁB DÁNIEL ÉS A COTTBUSI LÉTRA

HAJNAL A BAUMBERGNEK (1:26-NÁL) LŐTT PIMASZ SZABADRÚGÁSGÓLT

A VÁLOGATOTT JÁTÉKOS INGOLSTADTI MARADÁSÁRÓL BESZÉLT AZ NSO TV-NEK

STIEBER NEM KÍMÉLTE A PADERBORN KAPUJÁT 1:10-NÉL

A FÜRTHI MAGYAROKRÓL AZ NSO TV HÁROM VIDEÓT IS FORGATOTT NÉMETORSZÁGBAN

KIRÁLY GÁBORT MÜNCHENBEN LÁTOGATTA MEG A NEMZETI SPORT

CSEND VAN DZSUDZSÁK KÖRÜL; KOMAN KELETI KÖRÚTON – KRASZNODARTÓL KAZAHSZTÁNIG?

A keleti topligának is nevezhető orosz élvonalban az ősszel három magyar futballozott, de közülük csak a 4. helyen telelő Dinamo Moszkva szélsője, a 15 meccsen egy gólt és egy gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázs kapott állandó játéklehetőséget. Az elmúlt hetekben csend volt a 27 éves játékos körül, azóta, hogy menedzsmentje cáfolta, hogy konkrét ajánlatot tett volna érte az angol élvonalban a bennmaradásért hajtó Fulham. Dzsudzsákkal kapcsolatban decemberben kiderült, nagyjából 13 millió euró körüli ajánlaton valószínűleg már elgondolkodna a Dinamo. Ekkora összeget azonban a Fulham aligha fizetne ki. A londoniakkal kapcsolatban érdekesség, hogy két éve Huszti iránt is érdeklődtek, és ha valóban szükségük van balszélsőre, akkor a Hannover magyarját vélhetően még most is olcsóbban tudnák megszerezni, mint a Dinamóét. Dzsudzsák téli klubváltására éppen a még mindig viszonylag magas ára miatt ezúttal is kevesebb az esély, a nyáron talán nagyobb lesz erre a sansz, főképp hogy a transfermarkt.de adatai szerint a válogatott játékosnak 2015 nyarán lejár a szerződése Moszkvában.

GÓLJA A KRILJA SZOVJETOV ELLEN 0:30-NÁL

A sérülésekkel bajlódó Pintér Ádám négy meccsen játszott a Tom Tomszkban. Reményei szerint egy sérülésektől mentes tavasz következik, ami után nyáron, amikor lejár a szerződése, jobb csapathoz is elszerződhet a most 13. helyen álló Tomszknál.

Koman Vladimir az FK Krsznodarnál kevés lehetőséget kapott, majd jövő nyárig kölcsönbe jóval keletebbre, az Uralhoz került Jekatyerinburgba. Az utolsó előtti, 15. helyen szerénykedő gárdánál sem számít azonban kihagyhatatlan embernek, tíz meccsen 536 percet játszott, gól vagy gólpassz nem fűződött a nevéhez. A középpályás keleti körútja idén Kazahsztánban folytatódhat, ugyanis a kazah sajtó szerint a 2013-as bajnok (tavaszi–őszi rendszerű a bajnokság), a nyáron a BL-selejtezőben induló és a csoportkörbe vágyó Aktobe a januári törökországi edzőtáborába próbajátékra várja a magyar válogatott játékost. Mivel Koman a Krasznodarban nem játszott ebben a szezonban, csak az Uralban, így semmi akadálya sincs, hogy másodszor is klubot váltson, feltéve ha őt választják, ugyanis olasz és elefántcsontparti futballistát is szeretnének kipróbálni.

Priskin Tamás az ősszel az orosz másodosztályú Alanyijában hat meccsen hét gólt szerzett, majd távozott az anyagi gondokkal küzdő klubtól. Jelenleg szabadon igazolható, úgy tudjuk, Oroszországból és Angliából is keresték már, jövő hétig eldőlhet a sorsa.

BIZTOSAN ÉRTÉKESÍTETT EGY ZICCERT AZ ORENBURG ELLEN (0:40-NÉL)

GULÁCSIHOZ, NÉMETHHEZ, ADORJÁNHOZ ÉS LOVRENCSICSHEZ IS RAGASZKODNAK

A további, a felnőtt- vagy az utánpótlás-válogatottnál is szóba jöhető légiósaink körében sem várható nagy mozgolódás. A kapus Gulácsi Péternek nagyon bejött a váltás, kulcsember az osztrák éllovas Salzburgban, nincs oka a váltásra. Ugyanúgy, ahogy a genki kapuvédőnek, Köteles Lászlónak sem, ha csak nem érkezik érte megfelelő ajánlat egy erősebb bajnokságból. Köteles menedzsere, Filipovics Vladan szerint ugyanis ez az ő esetében mindig benne van a pakliban, ugyanis évek óta megbízhatóan teljesít a bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Az őszt még szintén Belgiumban töltő Vass Ádám az Oostendétől hazaigazolt az MTK-hoz.

Hollandiai légiósainkhoz kapcsolódó hír, hogy Adorján Krisztiánt a kölcsön után végleg megvenné a Liverpooltól a Groningen, amelynek színeiben az ősszel tíz bajnokin két gólt szerzett. A nyárig szóló kölcsönszerződés egyébként tartalmazza a holland klub elővásárlási jogát, és a megállapodásban ennek anyagi feltételei is rögzítve vannak. Németh Krisztián az eddigi legjobb hollandiai szezonját futja, hiszen 18 meccsen hét gól és hat gólpassz fűződött a nevéhez. Úgy tudjuk, érdeklődtek iránta, de a 15. helyen álló Roda vezetői nem akarják elengedni, nagy szükségük van rá. A nyáron ugyan lejárna a megállapodása, de az tartalmaz egy opciót, amelynek értelmében ha a Roda tavasszal jelzi, hogy a jövőben is számít Némethre, akkor automatikusan meghosszabbodik a szerződés. A többi németalföldi légiósunk esetében sem várható klubváltás. Kenneth Otigba például éppen az ősz folyamán hosszabbított 2016-ig a Heerenveennel, amely az év első napjaiban szerződtette az MTK-tól Varga Szabolcsot.

NÉMETH KRISZTIÁN DUPLÁJA AZ UTRECHT ELLEN (3:24-NÉL ÉS 7:24-NÉL)

GYŐZTES GÓL A PSV ELLEN 1:00-NÁL

ADORJÁN-SZÓLÓ A WAALWIJK ELLEN

POMPÁS LÖVÉS A GO AHEAD EAGLES KAPUJÁBA 5:28-NÁL

OTIGBA-GÓLOK:

5:23-NÁL A GRONINGENNEK

3:00-NÁL AZ ADO DEN HAAGNAK

2:18-NÁL A VITESSE ELLEN

Vanczák Vilmos jelenleg sérült, de amúgy továbbra is van helye a Sionban, és bár a nyáron lejár a szerződése, egyelőre aligha jön el Svájcból. Ha észak felé vesszük az irányt, a dániai Odensében játszó, 11 bajnokin két gólt szerző Vadócz Krisztián esetében meg kell említenünk, hogy nyáron neki is lejár a szerződése, ám éppen ezért az ő esetében inkább fél év múlva lehet esedékes a váltás.

VADÓCZ-DUPLA A NORDSJAELLAND ELLEN

VANCZÁK SIONBAN FOGADTA A NEMZETI SPORT MUNKATÁRSAIT

GÓL A BASEL (0:30-NÁL) ELLEN

Kelet-közép-Európa felé fordulva találkozhatunk az egyik legpiacképesebb magyar légióssal, a lengyel Lech Poznan egyik legjobbjának számító Lovrencsics Gergővel, akinek 21 bajnokin szerzett hat gólja, illetve hat gólpassza már most is jó ajánlólevélnek számít. Számára azonban a nyár jelentheti a nagy kiugrási lehetőséget, amikor jó pénzért még topligás csapathoz is átigazolhat. Őt egyébként 2016-ig köti szerződés a Lechhez.

HÁROM PARÁDÉS GÓLJA

0:40-NÉL



2:23-NÁL

Ha Lengyelországtól déli, majd délkeleti irányba indulunk, találkozhatunk Görögországban Megyeri Balázzsal, aki az Olympiakoszban csak két bajnokin védett, így nem lenne meglepő, ha váltani szeretne. (Görög forrásaink szerint az elmúlt héten Fülöp Márton neve is szóba került a neve az országban, méghozzá a PAOK-nál és az Ergotelisznél.) Tovább haladva Izrael irányába, összefuthatunk félúton Hrepka Ádámmal is, aki éppen eljött a Bnei Jehudától, és most csapatot keres.

HREPKA IS KÉTSZER VILLANT

2:50-NÉL

ÉS 0:30-NÁL

Hogy légiósaink pontosan milyen utakat járnak be a téli átigazolási időszakban, most még nem lehet minden esetben megjósolni, de ha nyomon követi folyamatosan frissülő átigazolási híreinket, biztosan nem marad le semmiről sem!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik