Légiósok: Fontos láncszem vagyok – Holman Dávid

Vágólapra másolva!
2018.07.24. 15:32
null
Holman Dávid gólt szerzett, gólpasszt adott a Slovanban (Fotó: Török Attila)
Nem panaszkodik kettős terhelésre Holman Dávid, aki egy év alatt alapember és fontos láncszem lett a Slovannál, ráadásul Pozsonyban az a cél, hogy a csapat minél messzebb jusson el a nemzetközi kupában.

 

Most már nyugodtan kijelenthetjük, jól választott Holman Dávid, amikor tavaly augusztus közepén légiósnak állt, és a DVSC-től a Slovan Bratislavához igazolt. A 25 éves támadó középpályás az első szezonjában szlovák bajnoki ezüstérmes (27 mérkőzésen öt gól, kilenc gólpassz) és kupagyőztes (öt mérkőzésen egy gól, három gólpassz) lett, teljesítményével hamar stabilizálta helyét a kezdő tizenegyben Ha kissé elfogultak lennénk, azt is mondhatnánk, már-már csapata kulcsjátékosává vált.

Ezt azért nem merném kijelenteni – hárította el a felvetést Holman Dávid, aki vasárnap, a szlovák bajnokság első fordulójában góllal és gólpasszal vette ki részét az aranyosmarótiak (Zlaté Moravce) idegenbeli 4–1-es legyőzéséből, míg előzőleg az Európa-liga első selejtezőkörében két gólpasszt adott a moldovai Milsami ellen összesítésben 9–2-re megnyert párharc során. – Nyilván én is fontos láncszem vagyok, de akadnak nálam sokkal tapasztaltabb futballisták a keretben, és az elsődleges minden esetben a csapatjáték. Örülök, ha jól megy egy mérkőzésen, de szerencsére akkor sincs gond, ha éppen nem jön ki a lépés. Számos kiváló képességű játékosunk közül mindig van valaki, aki kisegíti a többieket, ha azok rosszabb napot fognak ki. A keret legnagyobb erőssége talán az összetartás.”

Amilyen jó formában zárta az előző szezont a Slovan Bratislava (utolsó hét tétmérkőzésen hat győzelem), úgy folytatta az újat. A felkészülési időszakban becsúszott egy-egy rosszabb eredmény, június végén a cseh kupagyőztes Slavia Prahát azonban legyőzte a csapat, s azt követően beindult a henger. Holman Dávidék a legutóbbi négy mérkőzésükön tizennyolc gólt szereztek, a formával tehát nincs gond. Kérdés: az idő előrehaladtával mennyire bírják a futballisták a kettős terhelést?

Kemény nyári felkészülésen vagyunk túl, amelynek éppen az volt a célja, hogy a felfokozott tempó ne okozzon gondot. Egyelőre senkin sem látszik különösebben a fáradtság, de furcsa is lenne így a szezon elején. Természetesen a mérkőzések után mindenkinek előjönnek kisebb-nagyobb problémái, de ezeken könnyen túltesszük magunkat. Ha megnézzük a topligákat, ott sincs nagyon pihenő. Próbálunk rájuk hasonlítani. A stáb szerintem kiváló munkát végzett ezen a téren.”

A menetelést csütörtökön, a Balzan ellen folytathatják az Európa-ligában, a máltai klub a magyar szurkolóknak már ismerős lehet. Tavaly a Mol Vidi FC találkozott vele a sorozat első körében, és jutott tovább 5–3-mas összesítéssel. A feladat tehát nem tűnik megoldhatatlannak, mi több, a csoportkörös szereplés sem elérhetetlen.

Nincs konkrét célunk az Európa-ligára, de természetesen szeretnénk minél tovább jutni. Hogy mi lehet a végállomás, az egyrészt a szerencsén múlik. Ezalatt azt értem, hogy ha a Balzanon túljutunk, kit sorsolnak nekünk. Másrészt a sérülések elkerülésén. A jelenlegi kezdőcsapat jól működik, remekül összeszokott, a mag ráadásul megmaradt a nyáron. Ha minden jól alakul, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még hónapokig versenyben legyünk.”

Holman Dávid esetében egyre inkább megkerülhetetlen kérdés a válogatottság. A futballista bemutatkozása egyelőre várat magára, de a szlovák élvonalbeli DAC-ot elhagyó Marco Rossi érkezésével fordulhat a kocka. A magyar válogatott nemrégiben kinevezett szövetségi kapitánya a szlovák bajnokságból is ismerheti a támadót, a Dunaszerdahely és a Slovan Bratislava több párharcot vívott egymással.

Minden futballista álma a válogatottság, én sem tartozom a kivételek közé. Elvárásaim nem lehetnek, dolgozom, igyekszem felhívni magamra az aktuális kapitány figyelmét. Marco Rossit felkészült edzőnek tartom, bízom benne, hogy sikeres lesz a válogatott kispadján. Ha megkapom tőle az esélyt a bizonyításra, igyekszem élni vele.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik