Hollandia: Babos Gábor hosszú évekre elegendő ambícióval tért vissza

Vágólapra másolva!
2011.01.11. 10:23
Babos Gábor, a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő NEC Nijmegen magyar légiósa elismeréssel szólt fiatal vetélytársa, Jasper Cillessen őszi teljesítményéről, ám bízik abban, hogy – immár meggyógyulván – ismét ő lesz a csapat első számú kapusa.

„Az elmúlt hetek arra is jók voltak, hogy mindent alaposan végiggondoljak. Az a helyzet, hogy egyáltalán nem végeztem a futballal, vannak ambícióim, és néhány évig még mindenképpen védeni szeretnék" – mondta a 36 esztendős Babos a De Gelderlander című holland lapnak. A magyar kapusnak már nincsenek fájdalmai, és kicsit bánja is, hogy későn szánta el magát a gerincműtétre, hiszen így elvesztegetett jó néhány hetet – nem is beszélve a két hónapnyi bizonytalanságról, ameddig nem tudták pontosan, mi a baj.

Babost természetesen megkérdezték arról is, miként vélekedik ifjú vetélytársáról, a remek őszt produkáló Jasper Cillessenről, illetve arról, könnyű lesz-e visszaszereznie korábban megkérdőjelezhetetlen helyét a kapuban.

„Érdekes napok várnak ránk, vagy inkább hetek, hónapok. Magam is kíváncsian várom, mi fog történni – véleményezte a helyzetet a magyar kapus. – Engem egyáltalán nem lepett meg Jasper nagyszerű ősze, eddig is tisztában voltam azzal, hogy kiválóak az adottságai. Ami a versenyünket illeti, a jelek szerint a legjobbat hozzuk ki egymásból, ami jó a klubnak. Ha valaki nehéz helyzetbe került, az az edzőnk, akinek mégiscsak választania kell közülünk."

Babos úgy érzi, az erőállapota kitűnő, hamarosan a labdabiztonsága is a régi lesz, tizennyolc évnyi tapasztalata pedig szintén a segítségére lesz. És maga Cillessen is, merthogy:

„Jasper és én egyáltalán nem beszélünk rivalizálásról. Hogy egy példát is mondjak: karácsony és újév között edzettem, és Jasper mindennap kijött a pályára, hogy együtt dolgozzunk. Vajon megtörténne-e ilyesmi, ha az lenne a célunk, hogy kiüssük egymást a nyeregből?"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik