HNL: Lovrencsicsékhez látogatnak Kleinheislerék

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 11:54
null
Kleinheisler Lászlóék idegenben vívnak rangadót Lovrencsics Gergőékkel (Fotó: nk-osijek.hr)
A tabella harmadik helyén álló NK Osijek november 5-én, szombaton 17.30-tól az egy hellyel előtte álló Hajduk Split vendégeként lép pályára a horvát labdarúgó-bajnokság (HNL) 16. fordulójában. Kleinheisler Lászlóék egy idegenbeli sikerrel egy pontra közelítenék meg a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató dalmáciai riválisukat a tabellán.

A két csapat előző idényben lejátszott spliti mérkőzése nézőcsúcsot hozott, hiszen akkor 30 500, más források szerint 33 ezer néző foglalt helyet a Poljud Stadionban, s az érdeklődésre ezúttal sem lehet majd panasz.

Az NK Osijek már korábban útra kel Splitbe, azok után, hogy legutóbb hazai pályán 1–0-ra nyert a Dinamo Zagreb ellen. Az eszékiek szakmai munkáját irányító Rene Poms a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mondta el várakozásait a spliti meccsről.

„A zágrábiak elleni találkozót követően a legfontosabb az volt a héten, hogy kellő módon a következő meccsre fókuszáljunk, egyben immár mentálisan is a Hajdukkal szembeni mérkőzésünkre hangolódjunk” – fogalmazott a fehér-kékek osztrák vezetőedzője, Rene Poms.

„Az egyik védőnk, Jevhen Cseberko sérülés miatt kiesett, a még mindig sérültek mellett azonban a keretünk lényegében teljes. Hogy kik alkothatják Splitben a kezdő tizenegyünket, az még valamivel később dől el” – fogalmazott Roms. Kiemelte, kevesen számítottak arra, hogy olyan kiemelkedőt nyújtanak a Dinamo Zagreb ellen, mint tették azt múlt szombaton, ugyanakkor a befektetett munkájuk meghozta gyümölcsét, s erre készülnek e hétvégén is.

Emocionálisan is sokat segített a listavezető fővárosiak elleni siker, ugyanakkor a fejeket kiürítették, már kizárólag a Hajduk Splittel vívandó bajnoki van a középpontban – ellene szintén a tökéletes felkészülés lehet a győzelemhez vezető út titka.

„A sérültünkön kívül nincs nagyon más okom változtatni az összeállításunkon, remek volt az elmúlt meccs, a srácok nagyon jól mentek az edzéseken is, de az utolsó foglalkozásunkat még mindenképpen megvárnánk. Megfelelő minőségű és mennyiségű a játékosállományunk, ami számomra igazán remek kiindulási alap” – húzta alá.

Poms kiemelte, a korábbi, varasdi vereségük a kiváló példa: ha nincsenek maximálisan egy-egy meccsre hangolódva, miképpen járhat csapatuk, legyen szó bármely ellenfélről.

Viszont ha minden rendben van, akkor bárkit legyőzhetnek, s szeretnék, ha így lenne ez a Lovrencsics Gergőt is a soraiban tudó Hajduk Split ellen is, ezúttal idegenben.

HORVÁT BAJNOKSÁG
16. FORDULÓ
November 5., szombat
17.30:
Hajduk Split–NK Osijek – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik