Hamburg: belső vizsgálat a baleset miatt; Németh riválisa távozhat?

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 09:43
null
Mellettem az utódom? Németh Andrást (háttal) az első hamburgi gólja után Robert Glatzel (jobbra) is átölelte. Hosszú távon a magyar csatár akár át is veheti a góllövőlistát vezető társ helyét a csapatban (Fotó: AFP)
A magyar válogatott csatár, Németh András klubja, a  német másodosztályban szereplő Hamburger SV labdarúgócsapata közleményben erősítette meg, hogy a klub két játékosa autóbalesetet szenvedett – mint arról beszámoltunk, a hírek szerint egy illegális autóversenyben vettek részt. Közben német sajtóhírek szerint a csapat első számú gólfelelőse, a másodosztály góllövőlistáját 13 találattal vezető Robert Glatzel a szerződésében szereplő opciót kihasználva a nyáron könnyedén klubot válthat, ha nem jutnak fel az élvonalba.

 

Mint arról kedden német sajtóhírek alapján beszámoltunk, a HSV francia támadója, Jean-Luc Dompé hétfőn este egy illegális autóversenyben balesetet szenvedett, ami után csapattársával, William Mikelbrencisszel együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrség az ügyben három személyt – köztük a két labdarúgót – gyanúsított meg illegális autóversenyzéssel. A német másodosztályban szereplő HSV közleményben reagált a sajtóhírekre.

„A HSV megerősíti, hogy a klub egyik játékosa hétfő este autóbalesetet szenvedett, amelyben szerencsére senki sem sérült meg. A klub tudomása szerint egy másik játékos, egy másik járműben utas volt a baleset közelében. A HSV belső vizsgálata folyamatban van a játékosokkal kapcsolatban” – fogalmaz a klub közleménye, amely az érintett futballistákat nem nevezte meg.

Eközben a Sport Bild cikke szerint a Hamburg 29 éves gólzsákja, a másodosztály góllövőlistáját 13 góllal vezető Robert Glatzel a szerződésében szereplő záradék révén a nyáron mindössze 1.5 millió euró ellenében távozhat, miközben a piaci értékét 2.5 millió euróra becsülik.

A télen a belga Genktől szerződtetett Németh András első számú posztriválisának számító Glatzel a hírek szerint akkor távozhat 1.5 millió euróért, ha a csapat az idény végén nem jut fel az élvonalba. A legutóbbi három bajnokiját megnyerő Hamburg jelenleg négy ponttal előzi meg a 3. helyezett Heidenheimet (a tabellát kétpontos előnnyel a Darmstadt vezeti) – az élvonalba az 1. és 2. helyezett feljut, a 3. osztályozót játszhat a feljutásért. Glatzelt tavaly nyáron a Schalke szerződtette volna, de ő a hosszabbítás mellett döntött, 2025-ig írt alá. Akkor került bele a megállapodásába az 1.5 millió eurós „lelépési” záradék, miközben a fizetését állítólag 600 ezer euróról 1.3 millióra emelték (bónuszokkal együtt).

Eközben a Fussball.news arról ír, hogy a Glatzel mellé, illetve egyelőre inkább mögé, a kispadra szerződtetett, 20 éves magyar válogatott Németh András, már rövid idő alatt is bizonyította, érdemes volt 750 ezer eurót fizetni érte – a Rostock ellen múlt héten a 86. percben állt be és a 94. percben gólt szerzett.

A cikk Némethet idézve kiemeli, hogy a magyar csatár tanítómestert lát Glatzelben, akit folyamatosan szemmel tart és próbál tanulni tőle. Ugyanakkor a szerző azt is hozzáteszi, hogy ők ketten akár egyszerre is a pályán lehetnek, Németh kissé hátrábból indulva, képes lehet Glatzelt támogatva futballozni. Persze, ha az idényben eddig szinte minden bajnokit végigjátszó német labdarúgó a nyáron távozna, akkor Németh a vártnál hamarabb akár első számú csatárrá is válhatna a HSV-nál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik