Halmosi: Angliában semmiképp sem folytatom

Vágólapra másolva!
2010.12.11. 10:38
null
Halmosi Pétert hazahúzza a szíve (Fotó: nyugat.hu)
A héten már beszámoltunk róla, hogy Halmosi Péterrel tárgyal a Haladás vezetősége, és a korábbi válogatott labdarúgó a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette: van esély arra, hogy ismét Szombathelyen futballozzon.

 

Halmosi Péter, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Hull City légiósa még epizódszerepet sem kap menedzserétől, Nigel Pearsontól. De merre tovább? A hátvédsorban és a középpályán egyaránt bevethető futballista szíve szerint már holnap magára öltené a jelenleg kieső helyen álló Szombathelyi Haladás mezét – ám sok mindennek kell klappolnia ahhoz, hogy ez meg is valósuljon.

„A helyzet változatlan: Nigel Pearson, a Hull City menedzsere már a találkozásunk elején leszögezte, hogy nem férek bele az elképzeléseibe – mondja Halmosi Péter. – Így tisztában voltam vele, edzhetek, csinálhatok bármit, nem kerülhetek be a csapatba. Ezért már nagyon szeretnék menni."

A kérdés az, hová. A harmincszoros válogatott egyértelmű választ ad:

„Szombathelyre húz a szívem – állítja határozottan Halmosi Péter. – Mindenki tudja rólam, hogy a szívem csücske a Haladás, s már korábban elterveztem, hogy harmincegy-harminckét éves koromban hazaköltözöm. Most vagyok harmincegy. Angliában semmiképp sem profiskodom tovább, és mielőtt megkérdezné, nem azért, mert az utóbbi időben kellemetlenségek értek. De ahhoz, hogy hazatérjek, sok mindennek össze kell jönnie."

Vegyük sorra az aprócskának semmiképp sem nevezhető buktatókat.

„Mivel kétezer-tizenegy nyaráig szól a szerződésem a Hull Cityvel, az angoloknak is rá kell bólintaniuk arra, amit én szeretnék, hogy bontsuk fel a megállapodásomat – mondja a megkeseredett labdarúgó. – Kölcsönadásnak nem lenne értelme, de mivel mindenképpen pénzt szeretnének kapni értem, megpróbálnak eladni – ez érthető is, hiszen két és fél millió fontot fizettek értem kétezer-nyolcban. Persze ebbe az esetleges ügyletbe nekem is lenne beleszólásom. Bízom benne, megértenek, s nem szeretnék, hogy még négy hónapig eddzek és közben ne lépjek pályára. Filipovics Vladan, a menedzserem dolgozik az ügyön, remélem, sikerrel zárulnak a tárgyalások."

A Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán sem titkolja, hogy szeretnék ismét igazolni Halmosit, aki a tavasszal kölcsönben szerepelt Szombathelyen.

„Szakmailag és emberileg egyaránt örülnék Peti érkezésének. Már letettem a vezetőség asztalára a kívánságlistát, amelyen az általam szerződtetni kívánt labdarúgók neve olvasható. Ezen a papíron az első helyen, csupa nagybetűvel olvasható Halmosi Péter neve. Azt azonban tudni kell, amint Péter is elmondta: sok mindennek sikerülnie kell ahhoz, hogy hozzánk szerződjön. Sokszor beszélgetek vele telefonon – én már megtettem, amit lehetett" – nyilatkozta a szakember.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik