Gulácsi: legyen egy perc, legyen egy meccs, megmutatom, mit tudok!

Vágólapra másolva!
2010.07.25. 07:38
null
Gulácsi a Tranmere mezében, kölcsönjátékosként: hasznos tapasztalatokat szerzett (Fotó: Action Images)
Hosszú interjút adott a Liverpool Echo portálnak Gulácsi Péter, a Liverpool fiatal magyar kapusa. Elképzelhető, hogy az U20-as vb-bronzérmes kapus megint kölcsönbe megy, de addig is igyekszik minden alkalmat megragadni a bizonyításra.

„Az első csapatnál eltöltött időszak mindig nagy lehetőség arra, hogy bizonyítsuk, mit tudunk. Főleg így, hogy kulcsemberek sora hiányzik, és így mi is esélyt kapunk. A szezon közben, tétmeccseken már sokkal nehezebb játéklehetőséghez jutni a fiatal labdarúgóknak, mivel nagyon fontos és éles minden találkozó" – nyilatkozta Gulácsi.

A magyar kapus a Liverpool (egyben a Hodgson-éra) első felkészülési mérkőzésén csereként pályára léphetett a Grasshoppers ellen, nem is vallott szégyent. A Kaiserslautern elleni találkozót a kispadról kellett néznie.

„Tudom a helyem, bár néha nehéz türelmesen várni. Meg kell érteni, hogy minden játékostársam lehetőséget akar, és bizonyítanom kell ahhoz, hogy bevessenek. Ha lehetőséget kapok – legyen az egy perc, legyen egy félidő, legyen egy egész meccs –, meg akarom mutatni, mit tudok! Be akarom bizonyítani, hogy megérdemlem a liverpooli szereplést" – fogadkozott a kapuvédő, aki arról is beszélt, milyen az immár világbajnok Pepe Reina mellett „tanoncnak" lenni.

„Az is nagy segítség, ha csak nézhetem az edzéseken, rengeteg kis trükköt felszedek. Az én szememben a világ legkiegyensúlyozottabb és egyik legjobb kapusa, mindent világklasszis szinten csinál. A válogatottnál mégis nehéz helyzetben van: Iker Casillas is remek kapus, a kapitány szeme előtt játszik a Real Madridban, ezzel nehéz versenyezni. Mindenesetre örülök, hogy együtt dolgozhatok Pepével, szerencsésnek tartom magam emiatt."

A Liverpool Echo megemlíti: ha a tartalékkapus, Diego Cavalieri marad a „vörösöknél", könnyen meglehet, hogy az előző idény végét a Tranmere-ben töltő Gulácsi ismét kölcsönbe megy a több játéklehetőség érdekében. A kapus – aki nagyon hasznosnak tartja a Roversnél eltöltött időszakot – úgy véli, jó helyen van fejlődése szempontjából.

„Néha elgondolkodom azon, hogy honnan is érkeztem. Második számú kapus voltam a korosztályomban, most viszont én vagyok az U21-esek kapuvédője és háromszor már a nagyválogatottnál is ülhettem a kispadon. Ötször padoztam a Liverpool első csapatánál. Úgy hiszem, rengeteget fejlődtem, és sokkal jobb kapus lettem, boldog vagyok itt. Szeretem a várost, az embereket, a Liverpoolt körülvevő hangulatot. Jó helyen vagyok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik