„Gulácsi korosztályában Európa legjobbjai közé tartozik”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2010.11.24. 18:33
null
Gulácsi Péter egy bravúrja a sok közül a Tranmere színeiben (Fotó: Action Images)
Gulácsi Péter tegnap a Hartlepool ellen 1–0-ra elveszített bajnokin búcsúzott a harmadosztályú Tranmere Roverstől, s ma már Liverpoolban edzett az első csapattal. A kapust képviselő menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, ma éppen Angliában tárgyaltak a kapus jövőjéről, úgy tűnik, a „vörösök" hosszú távon számolnak a 20 éves játékossal.

Gulácsi Péter szeptemberben került kölcsönbe a Liverpooltól a harmadosztályú Tranmere-hez, ahol már tavasszal is szerepelt. A kapus kölcsönszerződését az ősz során egyszer meg is hosszabbították, de tegnap alighanem végleg elbúcsúzott a csapattól. (A Hartlepool elleni találkozón nem volt szerencséje, több bravúrt is bemutatott ugyan, de egy szögletnél a saját kapujába ütötte a labdát.)

„A Tranmere-nek van egy másik kölcsönben megszerzett kapusa, aki a Manchester City játékosa. Ő azonban megsérült, ezért jött a helyére Gulácsi, aki annyira meggyőzte teljesítményével a vezetőket, hogy egy hónap után meghosszabbították a szerződését, amely most újra lejárt, és már vissza is tért Liverpoolba, ma már az első csapattal edzett" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda igazgatója.

„Ma tárgyaltunk is Liverpoolban Péter jövőjéről az új sportigazgatóval. Gulácsi jelenleg korosztályában a legmagasabb szinten jegyzett kapusok közé tartozik, nemcsak Angliában, hanem egész Európában is. A klubnál tisztában vannak a képességeivel, szerepel a Liverpool hosszú távú jövőképében" – tette hozzá Kövesdi Viktor, aki szerint elképzelhető egy újabb kölcsönadás, de valószínűleg az angol harmadosztálynál csak magasabb szint jöhet szóba. A menedzser hozzátette: elsősorban Angliában gondolkodnak, de más lehetőséget sem zárnak ki.

Kövesdi a Liverpool másik U20-as vb-bronzérmes játékosával, az elmúlt szezonban a spanyol másodosztályú Córdobának kölcsönadott Simon Andrással kapcsolatban elmondta, róla is tárgyaltak a liverpooli vezetőkkel, de egyelőre nem tud új információval szolgálni vele kapcsolatban. Simon a Liverpool labdarúgója, de ősszel egyetlen tétmeccsen sem játszott, még a „vörösök" tartalékcsapatában sem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik