Genk: Németh András újra gólt szerzett, ezúttal beugróként

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 14:46
null
Németh András az U21-es válogatott egyik idei edzésén (Fotó: Dömötör Csaba)
Németh Andrásról is elismerően nyilatkozott a KRC Genk vezetőedzője – nem véletlen, hiszen a 19 éves magyar labdarúgó a napokban két felkészülési mérkőzésen is góllal járult hozzá csapata győzelméhez.

Mint beszámoltunk róla, szombaton Németh András három góllal vette ki a részét a harmadosztályú Heist elleni 8–1-es győzelemből. Szerdán aztán már egy holland élvonalbeli csapatnak talált be – ő egyenlített az Utrecht elleni meccsen, amelyet csapata végül 2–1-re megnyert.

A fiatal magyar csatár eredetileg nem lett volna tagja a genkiek kezdőcsapatának, de a bemelegítés közben megsérülő Paul Onuachu kidőlésével megnyílt előtte az út, és a lehetőséget a 32. percben szép fejes góllal használta ki.

NÉMETH ANDRÁS GÓLJA 1:15-TŐL

„Engem nem lepett meg – kommentálta a sikeres beugrást Wouter Vrancken vezetőedző a Het Nieuwsblad szerint. – Tudtam, hogy Némethnek van hatvan perc a lábában, továbbá azt is, hogy érzi a kaput. Jó volt látni, hogy mindkét gólunkat az akadémiánkon tanuló fiatal szerezte (a másodikat a marokkói származású Bilal el-Hannusz lőtte). Ez újabb bizonyíték arra, hogy a Genk nagyon jól sáfárkodik a tehetségeivel.”

Németh az előző idényben csupán öt belga élvonalbeli bajnokin kapott lehetőséget, de így is került két gól a neve mellé.

A belga bajnokság a július 22–24-i hétvégén kezdődik, a Genk a címvédő FC Bruges vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik