Fürth: Varga már zöld-fehérben, keménységet várnak tőle

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 18:22
A német élvonalbeli Greuther Fürth labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette Varga József kölcsönszerződését. Mint arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, a válogatott védekező középpályás a szezon végéig játszik a Bundesliga sereghajtójánál.

A féléves kölcsönjáték során keménységet, agresszivitást vár Vargától a Fürth sportszakmai vezetője, Rouven Schröder.

„Kifejezetten gyors, párharcokban agresszív, jó labdaszerző futballistát szereztünk meg. Reméljük, azonnal segíteni tudja a csapatot” – üdvözölte Vargát Schröder.

Varga a jelek szerint a 27-es mezt kapja meg (Fotó: Zink/www.greuther-fuerth.de)
Varga a jelek szerint a 27-es mezt kapja meg (Fotó: Zink/www.greuther-fuerth.de)
VARGA: „MÁR AZ ITT ELTÖLTÖTT NÉHÁNY ÓRA BEBIZONYÍTOTTA, HOGY JÓ HELYRE KERÜLTEM”
„Hosszú és fárasztó nap van mögöttem: tegnap este összepakoltam, Budapestről Bécsbe utaztam, hajnalban pedig Németországba repültem. Délelőtt átestem az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, amin mindent rendben találtak. Megnéztem a stadiont, aztán összeismerkedtem a a szakmai stábbal és a társakkal. Mindenki nagyon barátságos és közvetlen volt, az edző érdeklődött, hogy mennyire viselt meg az utazás, s külön, vagy a csapattal együtt akarok-e gyakorolni. Úgy döntöttem, nem mentem fel magam a munka alól, részt vettem a tréningen. Már az itt eltöltött néhány óra bebizonyította, hogy jó helyre kerültem: engem mindig is vonzott a Bundesliga légköre, az a profizmus, az a precizitás, ami a német labdarúgást jellemzi. Szinte minden kívánságát teljesítik a futballistának, a sportolónak valóban csak a feladatára kell koncentrálnia. A bajnokság színvonala rengeteget fejlődött az elmúlt években, Európa egyik legnívósabb ligája ez, ahol remek csapatok, nagyszerű játékosok szerepelnek. A fürthi lehetőség nagy kihívás a számomra, fél évem van arra, hogy megmutassam, helyem van egy topligában. Ugyanakkor nem teherként élem meg ezt, bár kétségtelen, fejben erősnek kell maradnom. Az elmúlt években a Debrecennel volt lehetőségem nemzetközi kupákban edződni, és a válogatott mérkőzések is segítettek a tapasztalatszerzésben, szóval tényleg csak rajtam múlik, hogy élek-e az eséllyel. Segítség, hogy magyar társam is lesz, Stieber Zolit jól ismerem, a korosztályos válogatottban és a nagyválogatottban is játszottunk együtt. Szeretik és elismerik a klubnál, örülök, hogy a Greuther egyik meghatározó labdarúgójára tudok támaszkodni a beilleszkedésnél. Ami a következő napokat illeti: holnap reggel én is repülök Gelsenkirchenbe, ahol edzésünk lesz, és mivel megjöttek a papírjaim, ha az edző úgy dönt, a Schalke ellen már pályára is léphetek."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik