Fortuna liga: élre ugrik a DAC, ha nyer a Sered ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 14:45
null
Schäfer András (középen) és társai győzelemre készülnek a Sered ellen – három ponttal megelőznék a Slovant a tabellán (Fotó: dac1904.sk)
Ha a DAC szerdán hozza a Sered elleni elhalasztott meccset, akkor a Fortuna ligában ismét az élre ugrik és hárompontos előnye lesz a Slovan előtt.

 

,,Jaj, hol van már az anyári hatgólos hazai győztes meccsünk a Sered ellen. Az volt az új idény első találkozója, remek pályán, jó időben, szurkolóink előtt játszottunk. Most egész más ahelyzet. Idegenben, hidegben, nézők nélkül és nem alegjobb minőségű talajon lépünk pályára. De ez nem számít. Mi győzni megyünk Aranyosmarótra– mondta aNemzeti Sportnak adunaszerdahelyi csapat egyik kulcsjátékosa, Schäfer András.Ahazaiak legutóbb szeptemberben győztek. Tuti maximálisan odateszik magukat. Meg azért is, mert aFortuna ligában mindenki abajnokság legjobb csapatát, a DAC-ot akarja legyőzni. Darálós, kemény meccs lesz, amelyet be kell húznunk. Ez is nagyon fontos találkozó lesz, melyen nem szabad pontokat veszteni. Ilyenek adöntő meccsek. Ha ezeken nem győzünk, akkor anagycsapatok elleni sikerek nem sokat érnek. Aranyosmaróton próbáljuk játszani asaját játékunkat és bízunk asikerbe.“

ASered elleni meccsen egy új idénybéli rekordot is felállíthat aDAC. Martin Jedlicka kapus 334 perce nem kapott gólt. Már csak 12 perc hiányzik, hogy ő legyen aFortuna ligában aleghosszabb ideje kapott gól nélküli legjobb kapus. Ebben fontos szerepe van Schäfer Andrásnak is, akinek az utóbbi meccseken megváltozott apozíciója acsapatban és remekül teljesít.

Hátrébb kerültem, közvetlenül avédők előtt játszom. Nagyon jól érzem magam ebben aszerepkörben. Azon kívül, hogy az ellenfél támadásainak amegszűrése és labdaszerzés afeladatom, az irányításban, a támadásaink felépítésében is szerepet vállalok“ – mondta Schäfer András, aki rendre győztesen kerül ki aközelharcokból. Az utóbbi két sikeres idegenbeli találkozón összesen 19 labdát szerzett.

A DAC megnyerte az előző öt meccsét az aranyosmaróti stadionban, ahol Kalmár Zsolt eddig négyszer lépett pályára és öt gólt szerzett. Ha ma is sikeres lenne, akkor meglenne a magyar válogatott játékos idénybeli 10. gólja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik