Schäfer András (középen) és társai győzelemre készülnek a Sered ellen – három ponttal megelőznék a Slovant a tabellán (Fotó: dac1904.sk)

 

,,Jaj, hol van már az a nyári hatgólos hazai győztes meccsünk a Sered ellen. Az volt az új idény első találkozója, remek pályán, jó időben, szurkolóink előtt játszottunk. Most egész más a helyzet. Idegenben, hidegben, nézők nélkül és nem a legjobb minőségű talajon lépünk pályára. De ez nem számít. Mi győzni megyünk Aranyosmarótra – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapat egyik kulcsjátékosa, Schäfer András.A hazaiak legutóbb szeptemberben győztek. Tuti maximálisan odateszik magukat. Meg azért is, mert a Fortuna ligában mindenki a bajnokság legjobb csapatát, a DAC-ot akarja legyőzni. Darálós, kemény meccs lesz, amelyet be kell húznunk. Ez is nagyon fontos találkozó lesz, melyen nem szabad pontokat veszteni. Ilyenek a döntő meccsek. Ha ezeken nem győzünk, akkor a nagycsapatok elleni sikerek nem sokat érnek. Aranyosmaróton próbáljuk játszani a saját játékunkat és bízunk a sikerbe.“

A Sered elleni meccsen egy új idénybéli rekordot is felállíthat a DAC. Martin Jedlicka kapus 334 perce nem kapott gólt. Már csak 12 perc hiányzik, hogy ő legyen a Fortuna ligában a leghosszabb ideje kapott gól nélküli legjobb kapus. Ebben fontos szerepe van Schäfer Andrásnak is, akinek az utóbbi meccseken megváltozott a pozíciója a csapatban és remekül teljesít.

Hátrébb kerültem, közvetlenül a védők előtt játszom. Nagyon jól érzem magam ebben a szerepkörben. Azon kívül, hogy az ellenfél támadásainak a megszűrése és labdaszerzés a feladatom, az irányításban, a támadásaink felépítésében is szerepet vállalok“ – mondta Schäfer András, aki rendre győztesen kerül ki a közelharcokból. Az utóbbi két sikeres idegenbeli találkozón összesen 19 labdát szerzett.

A DAC megnyerte az előző öt meccsét az aranyosmaróti stadionban, ahol Kalmár Zsolt eddig négyszer lépett pályára és öt gólt szerzett. Ha ma is sikeres lenne, akkor meglenne a magyar válogatott játékos idénybeli 10. gólja.