Fortuna Liga: egy hónap elteltével játszik hazai pályán a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 08:55
null
Kalmárék győznének (Fotó: DAC)
Két, hazai pályán elért döntetlen után győzelemre tör az első helyre hajtó Dunaszerdahely, amely az aranyosmaróti csapatot fogadja vasárnap.

Három idegenbeli fellépés után vasárnap – egy hónap elteltével – ismét odahaza játszik a Fortuna Ligában a DAC, amely a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) együttesét fogadja. A vendéglátó gárda a legutóbbi két hazai meccsén egy-egy döntetlent ért el a címvédő Slovan, majd a Pohronie ellen, már csak ezért is fontos lenne a három pont besöprése.

„Ideje itthon nyerni   – szögezte le a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyiek magyar válogatott középpályása, egyben csapatkapitánya.  – Az első perctől kezdve maximálisan oda kell tennünk magukat, mert az Aranyosmarót jó csapat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de nincs mese, győznünk kell, ennek szellemében lépünk pályára vasárnap.”

A DAC az elmúlt öt bajnokiján hét pontot veszített, s ha továbbra is versenyben akar maradni a bajnoki címért, nem engedhet meg magának újabb botlást az otthonában.

A szerdahelyi egyesület ismét kérvényezte a negatív koronavírustesztet bemutató szurkolók beengedését a stadionba, de ezúttal sem kapott rá engedélyt.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ
15.00:
DAC (Dunaszerdahely)–Zlaté Moravce (Aranyosmarót) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik