Úgy tűnt, Balogh góljával nyer a DAC, aztán jött a 94. perc...

Vágólapra másolva!
2022.03.13. 16:51
null
Balogh Norbert megszerezte első gólját a DAC mezében (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC 1904 1–1-es döntetlent játszott hazai közönség előtt a Spartak Trnava ellen a szlovákiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 2. fordulójában. A vendégek a 94. percben mentettek pontot!

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Spartak Trnava (Nagyszombat) 1–1
(1–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna. 4668 néző. Vezeti: Ziemba
DAC: Ricardo – Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Nebyla (Bögi, 79.), Njie – Balogh N. (Sharani, 59., Andzouana, 79.), Andrezinho, Verlinden (Ciganiks, 69.) – Krsztovics
Vezetőedző
: Joao Janeiro
TRNAVA: Takác – Kostrna (Iván, 63.), Curma, Tumma, Mikovic (Ramadan, a szünetben) – Szaffidisz – Dyjan (Olejník, 63.), Bukata, Gric, Yusuf (Kozak, 75.) – Risztovszki
Vezetőedző: Michal Gasparík
Gólszerző: Balogh N. (38.), ill. Risztovszki (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ugyan a Dunaszerdahelyen legendásnak számító hazai bemondó, Bíró Tamás külön megkérte anagyszombati szurkolókat, hogy hagyják el arasszista, nemzetgyalázó megnyilvánulást, amint felhangzott aDAC himnusza, aNélküled, apiros-fekete drukkerek rázendítettek az „Üsd amagyar fejét” rigmusra...

Az utóbbi hetek rapszodikus teljesítménye ellenére a dunaszerdahelyi szurkolók ismét bizonyították, hogy nagyon szeretik a csapatukat: a Nagyszombat ellen 4668-an látogattak ki aMol Arénába. Nem mellékesen ez több néző, mint a hétvége másik öt Fortuna Liga-meccsén összesen volt.

Joao Janeiro mester alaposan felforgatta adunaszerdahelyi kezdő tizenegyet: a múlt heti rózsahegyi blama után öt új játékos futott ki apályára. Először kezdett amagyar válogatott Balogh Norbert, aki később az egyik főszereplővé lépett előre.

Akezdeti tapogatózás után az első lövési kísérlet Nikola Krsztovics nevéhez fűződött, majd avendégek pillanatai következtek. Többször forró pillanatok alakultak ki ahazaiak kapuja előtt, ám megúszták ezeket aperceket kapott gól nélkül. Adunaszerdahelyieknek nem ment ajáték, Janeiro mester többször hangosan a nemtetszését fejezte ki. Aközönség űzte, hajtotta asárga-kékeket, akik fél óra után aktívabbak lettek, majd jött Balogh Norbert... Krsztovics csúsztatta meg alabdát és a26 éves támadó közelről akapuba kotorta alabdát. Óriási volt az öröm.

Amint várható volt, a szünet után visszahúzódott a hazai gárda és a szilárd védelem mellett gyors ellenakciókkal próbálkozott. Kétszer is növelhette volna az előnyét: az 53. percben Pinto remekül ugratta ki Krsztovicsot, aki szemtől szembe a vendégkapusba lőtte a labdát, majd néhány pillanattal később a leshatárról induló Nebyla a döntő pillanatban hosszan szöktette magát. A 68. percben már gólt kiáltottak a nagyszombatiak, de a hazai kapus, Ricardo óriásit védett. A ráadás utolsó másodpercében azonban Risztovszki sokkolta a hazaiakat és kiegyenlített. Másra már nem is volt idő. A Spartak Trnava az utolsó másodpercekben szerzett góllal elvitt egy pontot Dunaszerdahelyről.

Légiósaink közül...

A hazaiaknál Balogh Norbert az 59. percig játszott és gólt szerzett, Szánthó Regő kispados volt, Veszelinov Dániel lebetegedett, Hahn János, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos sérült.

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE! A DAC NEM BÍRTA KI!

90+4. perc: EGYENLÍT A SPARTAK!

90+3. perc:
Még egy sárga a végére Andzouanának.

90. perc: Három perc a tervezett ráadás!

89. perc:
A véghajrára beszorult a DAC... de hiába tartja ott a labdát a Spartak a hazai tizenhatos előterében, egyelőre nem talál fogást a sárga-kékeken.

88. perc:
Pinto kap sárga lapot.

85. perc:
Kiegyenlített a játék képe, az idő viszont a hazaiaknak dolgozik...

80. perc:
Gric kap sárgát.

79. perc:
S meg is kapja: Sharani helyén Andzouana, Nebyla helyén Bögi.

78. perc:
Sharani belesérülhetett az előző akcióba... cserét kér.

76. perc:
Nebyla ugratja ki Sharanit, aki már lövésre lendíti a lábát, mikor az utolsó pillanatban az egyik vendégvédő szerelni tudja.

75. perc: Yusuf helyén Kozak.

72. perc:
Andrezinho szabadrúgása után a fejek között ide-oda flipperezik a labda a vendégkapu előterében, végül Kruzliak szabálytalansága miatt kifelé ítél a spori...

69. perc:
Verlinden le, Ciganiks be!

69. perc:
Ramadanról marad le mindenki a bal szélen, köszöni a lehetőséget és lő, Ricardo bravúrral menti meg a DAC-ot az egyenlítéstől!

67. perc:
a hivatalos nézőszám 4668 fő!

65. perc:
Verlinden kap sárgát a hazaiaktól.

63. perc:
Kostrna és Azevedo le, Iván és Olejník be!

61. perc:
Nebyla léphetne ki ziccerben a leshatárról, de hosszan tolja meg a labdát, ezzel pedig oda a lehetőség!

59. perc:
Lement a gólszerző, Balogh Norbert, a helyén Sharani folytatja!

53. perc:
NAGY ESÉLY A HAZAIAK ELŐTT! Pinto indult meg a jobb szélen, óriási terület nyílt előtte, Krsztovicshoz játszott, aki ziccerben lépett ki a passzal, de óriási helyzetben a kapust trafálta el.

51. perc:
Andrezinho szabadrúgása után Balogh kerülhetne helyzetbe a kapu előterében, de elpattan a labda a lábáról.

Görögtüzek gyúlnak a lelátón, pont annyi a füst a stadionban, hogy még ne kelljen megállni a játékkal...

46. perc
: Egy csere a vendégeknél: Mikovic helyén Ramadan folytatja!

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

SZÜNET

45+3. perc:
Vége az első játékrésznek!

45+2. perc:
Andrezinho is begyűjt egy lapot.

45. perc:
Kettő perc a tervezett ráadás!

45. perc:
Yusuf is kap egy sárga lapot.

44. perc:
Az iménti gól szerzője, Balogh kapott sárgát.

42. perc
: Bukata lövése után tolja szögletre a labdát Ricardo.

Balogh Norbert az első gólját szerezte dunaszerdahelyiként!

39. perc:
Szabályos volt a gól, érvényben hagyják!

39. perc:
A vendégek lest reklamálnak. A videobírói szobában is visszanézik az esetet...

38. perc: GÓÓÓL! Megszerezte a vezetést a DAC!
Andrezinho a 16-os jobb szélétől érezte úgy, beadja, középen Krsztovics csúsztatott bele, a hosszún pedig Balogh érkezett, és jó magasra emelve a lábát a hálóba bökte a labdát! 1–0

35. perc:
Az elmúlt percek inkább a kemény belépőkről szólnak, sem mint a gólszerzésről...

32. perc:
A nagyszombatiaknál futballozó Kostrna kapja a meccs első sárga lapját.

30. perc:
Az eddig eltelt időben 57 százalékban volt a vendégeknél a labda. A gólszerzési kísérletek száma kettő és öt. A vendégek öt próbálkozásából ugyanakkor egy sem volt igazán pontos.

27. perc:
Bukata harcol ki szabadrúgást a hazai kaputól 25 méterre. A szabadrúgás a sorfalról szögletre vágódik.

22. perc:
ZICCER, DE MEGÚSZTA A DAC! Gric maradt feltűnően üresen a 16-oson belül, Yusuf játszotta meg őt, a támadó kapásból lőtt, de nem találta el a kaput. Simán lett volna ideje átvenni és jobban megnézni, hová akarja lőni...

18. perc: Egyelőre a Spartak sokkal veszélyesebben játszik, de ziccere nem volt a vendégeknek. Az imént Davisnek kellett egy szöglet után tisztáznia.

13. perc:
Az első kaput eltaláló lövés a DAC-é! Balogh passzából Krsztovics próbálkozik, de a kísérletét magabiztosan védi Takác.

10. perc:
Andrezinho harcolt ki szabadrúgást a 16-os előteréből, a labdát ő is ívelte be a tizenhatoson belülre, az egyik hazai védő tisztázott, az ellentámadás végén Risztovszki próbálkozott gyengén.

6. perc:
Yusuf ballal eleresztett, nem túl erős, lapos lövésére ér oda a rövid oldalon Ricardo. Valószínű nem is találta volna el a kaput, de ezt nem kockáztatta meg inkább a portugál.

5. perc:
Helyzet nélkül teltek el az első percek. A vendégeknél jár többet a labda.

A DAC a szokásos sárga-kék hazai szerelésében, a Spartak Trnava játékosai fehér mezben, nadrágban és sportszárban futballoznak ezen a délutánon!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik