Fortuna Liga: az Ekl-rájátszásra készül Skrtel búcsúmeccsén a DAC

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 18:31
null
(Fotó: dac1904.sk)
Címkék
A DAC számára szombaton Nagyszombatban fejeződik be a Fortuna Liga rájátszása, ám a korábbi évektől eltérően az utolsó forduló ezúttal nem jelent egyben idényzárót, mivel a sárga-kékeknek még túlórázniuk kell az Európa-konferencialigában való indulásért.

Az egyelőre még nem dőlt el, hogy ezen a playoff-meccsen ki lesz a DAC ellenfele: a Szered már korábban visszalépett, így kedden a dunaszerdahelyiek ellenfele vagy a Liptószentmiklós, vagy a Nagymihály lesz – attól függően, melyik brigád végez a nyolcadik helyen.

A DAC egyébként a 2017–18-as idény óta először nem végez majd a dobogón – a MOL Aréna elkészülte óta előbb Peter Hyballa, majd Németh Antal irányításával lett második a csapat, míg Marco Rossi és Bernd Strock bronzéremig vezette a gárdát, amely idén a Kisvárdáról érkezett Joao Janeiróval a kispadon csupán a csalódást keltő negyedig helyen zárt.

A szombati mérkőzés lesz az utolsó profi meccse Martin Skrtelnek, a szlovák válogatottban 104 alkalommal szereplő védőnek, aki 2007 és 2016 között több mint 300 tétmérkőzésen lépett pályára a Liverpoolban, majd a Fenerbahce és a Basaksehir után igazolt a Spartak Trnavához.

„Profik vagyunk. A vasárnapi rózsahegyi vereség után fel kell állnunk, mert előbb Nagyszombatban kell eredményesnek lennünk, majd jön a rájátszás a nemzetközi kupáért” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyiek csatára, Balogh Norbert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik