Fortuna Liga: a Slovan elleni rangadón javítana a DAC

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 14:52
null
Szánthóékra komoly kihívás vár (Fotó: Lelkes Ernő)
Már szerdán eldőlhet, milyen idényt fut a DAC, ugyanis a Fortuna Liga 8. fordulójának rangadóján a címvédő Slovan vendége lesz (20.30 óra). Esetleges hazai győzelem esetén már tíz pont lenne a pozsonyi csapat előnye, ám a sárga-kékek fogadkoznak, hogy ez nem fog megtörténni.

Apróbb szépséghiba, hogy a biztató idénykezdet után megtorpant a DAC, és két vereséget követően lecsúszott a dobogóról.

„Nincs sok időnk, már szerdán jön a Slovan elleni meccs. Össze kell kapni magunkat, egyénileg és csapatként is” – nyilatkozta még a szombati, Trencsén elleni találkozót követően lapunknak a csalódott Kalmár Zsolt, aki a vesztes összecsapás után sokáig magába roskadva ült a kispadon.

„A nagyszombati vereség után kíváncsiak voltunk, hogy reagál a csapat, de a Trencsén ellen nem az történt, amit elképzeltünk. A Slovan otthonában nagy kihívás vár ránk, csak a részletekre odafigyelve, minőségi teljesítményt nyújtva tudunk jó eredményt elérni. Ugyan nagyon sűrű a pozsonyi csapat programja, de ellenünk biztosan nem fogja vissza magát” – jelentette ki Adrián Gula, a DAC 1904 vezetőedzője.

Vladimír Weiss, a Slovan szakvezetője már a múlt csütörtöki, Mostar elleni, sikerrel vett Ekl-rájátszás után kijelentette, hogy több tapasztalt játékosát pihenteti a hétvégén Rózsahegyen, hogy aztán a legerősebb tizenegyet küldhesse pályára a DAC ellen. Ennek megfelelően Myenty Abena, Giorgi Csakvetadze, Juraj Kucka és Jaromír Zmrhal el sem utazott arra a mérkőzésre

„Személyesen néztem meg a DAC Trencsén elleni találkozóját, amelyen a hazaiaknak nem ment a játék. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk kétszáz százalékkal jobban futballozik majd”– mondta a pozsonyiak vezetőedzője.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
8. FORDULÓ
20.30:
Slovan Bratislava–DAC 1904– élőben az NSO-n

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik