Fener: újabb ajánlatot tehet Szalaiért a védőt kereső Dortmund

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.03. 08:19
null
A Fenerbahce jelentős haszonnal értékesítheti Szalai Attilát a nyáron (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund vélhetően csak akkor fizeti ki a húszmillió eurót Szalai Attiláért a Fenerbahcénak, ha a lipcsei Marcel Halstenberg szerződtetése kútba esik.

 

A német és a török sajtót is foglalkoztatja a hír, mely szerint a Borussia Dortmund bejelentkezett a Fenerbahcét erősítő Szalai Attiláért. Ám mivel a felek között egyelőre nem született egyezség, adva van a kérdés: a német klub másik célpont felé fordul, vagy újabb ajánlatot tesz a magyar védőért? Mint megírtuk, a fekete-sárgák első körben 12 millió eurót ajánlottak a futballistáért, ám a törökök legalább húszmilliót szeretnének kapni érte – mivel télen kétmillió euróért szerződtették az Apollontól, most tízszeres pénzért adnák tovább.

Csakhogy könnyen megtörténhet, hogy az előző idényben Német Kupát nyerő együttes nem megy bele az alkudozásba, és másik labdarúgó után néz, ráadásul a listán két játékos neve is a magyar védő előtt szerepel(t). A Dortmund első számú választása a Juventus 23 esztendős török bekkje, Merih Demiral volt, ám a torinói egyesület csak negyvenmillió euróért vált volna meg tőle, így az üzlet hamar meghiúsult. Ezt követően az RB Leipziget erősítő, 29 esztendős német válogatott, a magyar védőhöz hasonlóan szintén ballábas Marcel Halstenberg lett a kiszemelt, és német sajtóhírek szerint továbbra is a lipcsei védő megszerzése a prioritás – a Fenerbahcétól kért összeget vélhetően csak akkor fizeti ki a német klub, ha a Halstenberg-üzlet kútba esik.

Bár a Dortmund mindenképpen szeretne védőt igazolni, nem kitétel, hogy feltétlenül ballábas legyen, a keretben ugyanis Dan-Axel Zagadou, Raphaël Guerreiro, Nico Schulz és a térdműtéte után lábadozó Marcel Schmelzer egyaránt ebbe a kategóriába tartozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik