Szalai Attila Fenerbahce-gólnak örül (Fotó: AFP)

 

A magyar válogatott védő remekül beilleszkedett az isztambuli csapatba, és nemcsak szakmai elismeréseket kap, hanem a közönség is a szívébe zárta.

Érthető, hogy a török sajtó egy része nehezen lép túl a tényen, hogy Vítor Pereira nemcsak hogy a kezdőbe nem jelölte az amúgy alapember Szalai Attilát, de az öt cserejátékosa egyikeként sem küldte pályára a vasárnapi rangadón.

Nos, bár nem egy török portál (például a Fanatik) olyan címmel közöl – gyakorlatilag azonos szövegű – cikket, hogy „Íme, ezért nem játszott Szalai Attila a derbin!”, valójában csak vélelmezik, hogy a magyar légiós esetleges Chelsea-be igazolása húzódik meg az edzői (?) döntés hátterében.

Egy ideje visszatérő téma Szalai esetleges téli átigazolása, török és – célpontként az Atlético Madridot, a Sevillát emlegető – spanyolországi portálok is felszínen tartják a témát.

A legfrissebb török cikkek szerzői tudni vélik, hogy a Fenerbahce próbálja minél feljebb srófolni az eladási árat, célja legalább a már korábban is emlegetett 20 millió euró besöprése, „az ügy forrásban van”, és ezzel lehet összefüggésben a játékos „elrejtése”, esetleges sérüléstől való megkímélése.

Idén januárban Szalai 2 millió euróért érkezett a Fenerbahcéba a ciprusi Apollon Limassolból, ám a piaci értéket jelenleg már 11 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Bármilyen irányba is kanyarodjon a történet, egyvalami biztos: a török sajtóban pörög a téma rendületlenül.