Döntetlennel zárta a felkészülést az új idényre a Fenerbahce (Fotó: AFP)

 

A magyar játékos kezdőként lépett pályára az ukrán együttes ellen, ráadásul végigjátszotta a találkozót. A 23 esztendős védő elmondta, nagyszerű eddig a csapatuk felkészülési időszaka és jó úton haladnak az új edzői stábbal. „Először is köszönöm mindenkinek a dicséretet, a csapat nagyszerű úton halad. A felkészülési időszakunk eddig fantasztikus. Keményen edzünk és próbáljuk elsajátítani az új taktikát és fejleszteni a fizikai állapotunkat is. Jó és sikeres mérkőzéseket játszottunk eddig, a mai pedig egy volt ezek közül. Szeretnénk, ha ezen az úton tudnánk maradni és készen akarunk állni a bajnokság jövő heti rajtjára” – mondta Szalai Attila.

A klub honlapjának arról is beszélt, hogy hogyan viszonyulnak az új edző által alkalmazott taktikai rendszerhez. „Csapatként jók és sikeresek vagyunk ebben a rendszerben. Természetesen vannak még hibáink, amiket ki kell javítanunk és van, hogy nem értjük meg egymást a pályán, azonban ez bárkivel előfurdalhat. A lényeg, hogy jó úton haladunk, s az edzői stáb a legjobbat nyújtja az edzések alatt.”

Szalai Attila és a Fenerbahce augusztus 15-én, jövő hét  vasárnap kezdi meg a szereplését a török élvonalban az Adana Demirspor ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Fenerbahce (török)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–1 (Pelkasz 63., ill. Ljednyev 28.)