Egyesült Államok: szenzációs hétfő Németh Krisztiántól!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 20:35
null
Németh Krisztián válogatott mezben (Fotó: Szabó Miklós)
Németh Krisztián mesterhármassal és egy gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Sporting Kansas City 4–2-re legyőzze az FC Tucson legénységét a két csapat hétfői arizonai felkészülési mérkőzésén.

 

A gól nélküli első félidőt követően a házigazda Tucson kétszer is vezetést szerzett: a szünetben becserélt Németh Krisztián a 60. percben büntetőből, a 75. percben pedig szép kapáslövéssel egyenlített.

A magyar játékos két perccel később gólpasszt adott Jimmy Medrandának, majd a lefújás előtt nem sokkal becsapott egy védőt és higgadtan a kapuba lőtte a kansasiek negyedik gólját is.

A Kansas City az amerikai profibajnokság, az MLS márciusi rajtjára készül, hétfői ellenfele egy félprofi csapat volt.

„(Németh Krisztián) nagyon jól mozog a labda nélkül, és mindig képes kiszagolni, hogyan kerülhet gólhelyzetbe – dicsérte a magyar futballista támadójátékát Peter Vermes. – Pontosan úgy játszotta meg a pozícióját, ahogyan egy kelet-európai csatártól elvárható. Kiválóan mozgott, a kapu előtt pedig könyörtelen volt. Ma középcsatárként lépett pályára, de a három másik támadóposzton is megállja a helyét."

„Őszintén szólva sokkal több védőmunkát végzett, mint amennyit vártam tőle, na nem mintha azt gondoltam volna, hogy nem képes ilyesmire – tért át a kellemes meglepetésekre a szakvezető. – Sokszor hiába kérünk ilyesmit a csatárainktól. Néhányszor nagyon jó döntést hozott, amikor nem nálunk volt a labda, és jó helyezkedése révén sokat tett azért, hogy megint nálunk legyen. Jól csinálta."

„Nagyon intelligens futballista, szerintem ez a legnagyobb erőssége. Jól olvassa a játékot, elöl jól tartja meg a labdát, a kapu előtt pedig hidegvérű" – jellemezte röviden magyar csapattársát a védő Seth Sinovic.

„Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, de az a legfontosabb, hogy a felkészülés két hete kiválóan sikerült – mondta Németh Krisztián a Sporting Kansas City közösségi oldalán. – Véleményem szerint szép jövő áll a csapat előtt.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FC Tucson (amerikai)–Sporting Kansas City (amerikai) 2–4
Lokomotiv Szófia (bolgár)–Kubany Krasznodar (orosz) 1–0
Sparta Praha (cseh)–Rubin Kazany (orosz) 2–4
AaB (dán)–Torpedo Moszkva (orosz) 1–2
CSZKA Szófia (bolgár)–SönderjyskE (dán) 1–2
Vestsjaelland (dán)–Hammarby (svéd) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik