Egyesült Államok: Németh Krisztián meglepte edzőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 22:08
Peter Vermes, a Sporting Kansas City menedzsere dicsérte Németh Krisztiánt – és elismerte: volt, amivel meglepte őt a 4–2-re megnyert hétfői felkészülési mérkőzésen három gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó magyar labdarúgó.

„(Németh Krisztián) nagyon jól mozog a labda nélkül, és mindig képes kiszagolni, hogyan kerülhet gólhelyzetbe – dicsérte a magyar futballista támadójátékát Peter Vermes az FC Tucson elleni mérkőzés után. – Pontosan úgy játszotta meg a pozícióját, ahogyan egy kelet-európai csatártól elvárható. Kiválóan mozgott, a kapu előtt pedig könyörtelen volt. Ma középcsatárként lépett pályára, de a három másik támadóposzton is megállja a helyét." Peter Vermes az FC Tucson elleni mérkőzés után. – Pontosan úgy játszotta meg a pozícióját, ahogyan egy kelet-európai csatártól elvárható. Kiválóan mozgott, a kapu előtt pedig könyörtelen volt. Ma középcsatárként lépett pályára, de a három másik támadóposzton is megállja a helyét."

„Őszintén szólva sokkal több védőmunkát végzett, mint amennyit vártam tőle, na nem mintha azt gondoltam volna, hogy nem képes ilyesmire – tért át a kellemes meglepetésekre a szakvezető. – Sokszor hiába kérünk ilyesmit a csatárainktól. Néhányszor nagyon jó döntést hozott, amikor nem nálunk volt a labda, és jó helyezkedése révén sokat tett azért, hogy megint nálunk legyen. Jól csinálta."

„Nagyon intelligens futballista, szerintem ez a legnagyobb erőssége. Jól olvassa a játékot, elöl jól tartja meg a labdát, a kapu előtt pedig hidegvérű" – jellemezte röviden magyar csapattársát a védő Seth Sinovic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik