Eb 2020: francia klub figyeli Schäfer Andrást – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 14:02
null
Schäfer András a németek elleni Eb-mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Francia sajtóértesülés szerint a másodosztályú Toulouse tanulmányozza a labdarúgó Európa-bajnokságon jó teljesítményt nyújtó Schäfer András szerződtetésének lehetőségét.

 

A La Dépeche du Midi megerősítette a Nemzeti Sport korábbi értesülését, hogy a TFC kivásárolná dunaszerdahelyi szerződésének hátralévő három évéből a fiatal magyar középpályást.

A francia lap előnyösnek ítéli, hogy a játékost valószínűleg egymillió euró alatti összegért szerezhetné meg a dél-franciaországi klub – a következő hetek kérdése, hogy valóban akcióba lépnek-e érte.

A toulouse-i csapat osztályozót játszhatott a francia élvonalba jutásért az elmúlt hetekben, de elbukta a Nantes elleni párharcot, ami edzőváltáshoz vezetett. Philippe Montanier, az új szakvezető átalakítaná a keretet, és a remélt megújulásban szerep jutna a jelenleg a DAC-ban szereplő Schäfernek.

A TFC az elmúlt négy évtizedben stabil első osztályú csapat volt, csupán egy-egy idényt töltött a francia második vonalban – ilyen volt a legutóbbi, és a balsikerű osztályozó következtében ilyen lesz a következő is.

Nem Schäfer lenne a klubtörténet első magyar játékosa, például a nyolcvanas években Bálint László, Csapó Károly és Ladinszky Attila is erősítette a toulouse-iak sorait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik