Dzsudzsák nagy bombát küldött a Newcastle hálójába

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 18:41
null
Az első gól: Toivonen szabadrúgása (Fotó: Action Images)
Felkészülési mérkőzésen a Newcastle United és a PSV 2–2-re végzett a St. James' Parkban. A PSV az első félidőben Ola Toivonen és Dzsudzsák Balázs szép góljával 2–0-ra elhúzott, de a „szarkák" a fordulás után Ryan Taylor és Leon Best találatával egyenlíteni tudtak. A mérkőzés előtt a két csapat közös tiszteletadással adódott Sir Bobby Robson emlékének – a 2009-ben elhunyt legendás szakember mindkét csapatnak volt az edzője.

A Newcastle United–PSV mérkőzés első félideje két látványos gólt hozott, bár a St. James' Park közönsége egyiknek sem örült. A 10. percben Ola Toivonen harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, majd büntetett, remek lövést küldve Harper kapujába.

Négy perc múlva az aktívan játszó Dzsudzsák beadásáról lemaradtak a társak, majd a 18. percben Fabricio Coloccini becsúszva mentette a magyar szélső lövését. A „szarkák" Peter Lövenkrands révén veszélyeztettek, de nem tudtak betalálni, nem úgy Dzsudzsák. A válogatott szélső a 40. percben 20 méterről lövésre szánta el magát, Harpernek pedig esélye sem volt a hárításra – a jobban játszó eindhoveniek megérdemelten vezettek a félidőben.

A második játékrészt Dzsudzsák szöglete után kis híján öngóllal nyitotta a Newcastle játékosa, Mike Williamson, de „csak" a kapufát súrolta mentésével. A United viszont egy hiba után szépíteni tudott: Andreas Isaksson rossz felszabadítása után James Perch tette keresztbe a labdát, a svéd kapus ebbe még bele tudott érni, Ryan Taylor viszont higgadtan a hálóba lőtte a kipattanót.

A PSV legveszélyesebb játékosának bizonyuló Dzsudzsák a 61. percben egy ollózása után kis híján ismét ünnepelhetett, de kísérletét bravúrral hárítani tudta Tim Krul. A második félidőre feljavuló Newcastle a 73. percben egyenlített, Ryan Taylor szabadrúgását Leon Best továbbította a hálóba. Több gól már nem született, a PSV továbbra is veretlen a felkészülési időszakban.

NEWCASTLE UNITED–PSV 2–2

 

PORTSMOUTH–FULHAM

A Fulham kezdőcsapatában ott volt Gera Zoltán a Portsmouth elleni felkészülési mérkőzésen, de a válogatottba visszatérő támadó középpályásnak nem sok örömteli emléke marad a találkozóról: a másodosztályba visszaesett Pompey Marc Wilson szöglet utáni fejesével győzni tudott. Gera egy lövéssel és egy fejessel veszélyeztetett, a szünetben Eddie Johnson állt be a helyére.

HULL CITY–DUNDEE UNITED

Halmosi Péter is a kezdőcsapat tagja volt, a Hull magyar szélsője közvetve „benne volt" a Dundee egyenlítő góljában. A 10. percben a Hull City Tom Cairney szép, fölső sarkos lövésével szerzett vezetést, de négy perc múlva Halmosi szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutottak a skótok – a beívelés után értékesítették is a lehetőséget, a próbajátékon levő Irmantas Zelmikas révén. A Hull egy öngóllal csikarta ki a győzelmet a második félidőben. Halmosi egy félidőt játszott.

WEST HAM UNITED–IPSWICH TOWN

A West Hamben ezúttal a kispadról nézte végig a mérkőzést Kurucz Péter (Robert Green védett), míg az Ipswichben Priskin Tamás a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. Roy Keane a 73. percben lecserélte a magyar támadót. A mérkőzést a WHU Carlton Cole góljával nyerte meg – ez volt a csatár negyedik gólja a felkészülési időszakban ötödik mérkőzésén. Priskinnek egy nagy helyzete akadt, de Green bravúrral védte lövését.

A TÖBBI PÁLYÁN

Az Everton szurkolói Tim Cahill remek formájának örülhetnek: az ausztrál támadó középpályás háromszor talált be a Norwich hálójába. A liverpooli kékek „mellesleg" 4–2-re nyertek. A Bundesliga-újonc Kaiserslautern simán megverte a Ligue 1 egyik előző szezonbeli meglepetéscsapatát, az Auxerre-t, a Wolverhampton pedig kikapott Leedsben.

A Hearts Balogh János nélkül győzött a Millwall ellen, a Birmingham City Derbyben aratott 2–1-es győzelmet. A Bochum gólzáporos mérkőzésen verte meg a Getafét, többek között Stanislav Sesták két góljával, de betalált az észak-koreai válogatott csatára, Dzsong Te Sze is.

A Valencia 21 144 néző előtt 2–1-re legyőzte a Hannovert idegenben, a házigazda „vörösök" gyenge teljesítményt nyújtottak. A spanyol nagycsapat a David Villa helyére szerződtetett Soldado fejesgóljával került előnybe a 21. percben, majd Joaquín remek akció után növelte az előnyt. Emanuel Pogatetz már csak szépíteni tudott a hajrában. A holland VVV-t legyőző Alemannia Aachenben 60 percet játszott balhátvédként Stieber Zoltán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Alemannia Aachen–Venlo 3–1
Bochum–Getafe 4–2
Brighton & Hove A.–Aberdeen 1–0
Bristol–Blackpool 2–0
Burnley–Stoke 1–2
Derby County–Birmingham 1–2
Hull–Dundee United 2–1
Ipswich–West Ham 0–1
Kaiserslautern–Auxerre 3–1
Leeds–Wolverhampton 3–1
Millwall–Hearts 2–3
Newcastle–PSV 2–2
Norwich–Everton 2–4
Port Vale–Walsall 0–1
Portsmouth–Fulham 1–0
Southampton–Reading 2–4
Watford–Charlton 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik