Dunaszerdahely: Nem találok szavakat – Schäfer András

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 10:44
null
Schäfer András sajnálja a hétközi vereséget, de igyekszik előretekinteni (Fotó: Lelkes Ernő, archív)
A felvidéki DAC magyar válogatott középpályása, Schäfer András elmondta, a Besztercebányától elszenvedett hétközi kupakudarc fájó, de szombaton fontos bajnoki vár rájuk, ezért mostantól már a Trencsén elleni meccsre kell koncentrálniuk.

 

Fájdalmasan zárult a Szlovák Kupa szerdai negyeddöntője a DAC-nak, miután a ­ráadáspercekben kapott góllal meglepő, 3–2-es vereséget szenvedett a másodosztályú Besztercebányától. A dunaszerdahelyiek magyar válogatott játékosai közül (Vida Máté hamarosan pályára léphet, Kalmár Zsolt még hónapokig nem) ezúttal csak Schäfer András kapott lehetőséget, őt láthatóan nagyon bántotta a kiesés.

„Nem is találok szavakat... Úgy érzem, nem tettünk eleget ahhoz, hogy továbbjussunk – mondta lapunknak a 22 éves középpályás, aki sérülése után először került be a kezdőcsapatba és 83 percet játszott. –  Nagyon rosszul kezdtünk, rögtön az elején gólt kaptunk, de nem ezen múlt. Ezt követően átvettük az irányítást, látni lehetett a két gárda közti minőségbeli különbséget, több góllal vezethettünk volna az első félidőben. Sajnos nem történt meg, ám legalább kiegyenlítettünk. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy mindenáron nyernünk kell, ám az a csapat, amelyik a hatvanhatodik percben a vezető gólt rúgja és végül kikap, nem érdemli meg, hogy továbbjusson, Sajnos ez most így sikerült, ezt már nem lehet visszacsinálni. El kell felejteni a mérkőzést.”

Valóban, búslakodni nincs idő, Bernd Storck vezetőedzőnek gyorsan talpra kell állítania az együttest, hiszen szombaton a Trencsén játszik a Mol Arénában. A második helyen álló DAC-nak győznie kell a bajnokin, mivel vészesen csökken az előnye az üldöző Zsolna, illetve Nagyszombat előtt. Az éllovas Slovan eközben eléggé elhúzott, hiszen tizenhárom ponttal vezet a dunaszerdahelyiek előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik