Dortmund: Otthon 3 év alatt nem foglalkoztak velem ennyit - Bajner

Vágólapra másolva!
2012.11.14. 08:32
null
Bajner (sárgában) most már Klopp szeme előtt is bizonyíthat (Fotó: Imago)
Két osztályt is följebb ugrott – kérdés, meddig élvezheti az első liga levegőjét. Mint arról beszámoltunk, Bajner Bálint a Borussia Dortmund harmadik ligás együttesétől kedden az első kerethez csatlakozott, jó teljesítménye mellett azért is, mert a legjobbak a válogatottaknál szerepelnek.

„Meglepődtem? Az nem kifejezés... Érdekes, az első és a második együttes egymás mellett edzett, s lehet, irigykedtek kicsit rám a csapattársak, hiszen csak nekem szólt a szakember, hogy tréningezzek velük... De sebaj, a lényeg, hogy péntekig a legjobbakkal maradok, utána kiderül, a hét végén hol kell jelentkeznem. Ha nem kerülök be Jürgen Klopp keretébe, természetesen akkor sem adom fel, a végső célom az, hogy az első csapathoz tartozzak” – mondta a Nemzeti Sportnak Bajner Bálint.

„Jó formában vagyok, minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy rám gondolt az edző – folytatta a hat összecsapáson három gólt szerző, valamint két gólpasszt kiosztó csatár, aki arra is kitért, milyen tapasztalatokat szerzett a keddi edzésen. – A tréning irama olyan, mint a harmadik ligás csapatnál, viszont technikailag sokkal képzettebbek a játékosok, mint két osztállyal lejjebb – elég csak Kevin Grosskreutz, Julian Schieber, Felipe Santana, Roman Weidenfeller vagy Neven Szubotics nevét említeni, ők bizony sokat játszottak a Bundesligában. Egyébként kedvesen fogadtak, Klopp mester is megkérdezte az edzés végén, élveztem-e a gyakorlást. Persze, nagyon, mondtam neki...”

„Körülbelül három hónapja játszom idekint, jó, ha egy szabadnapom van a héten – így a játékos. – Szinte minden héten négy nap kétszer edzek, a szokásos tréning mellett pedig külön foglalkoznak velem, például egyéni fejelésképzésen veszek részt, és a gyorsaságomat is fejlesztik. Nem túlzok, odahaza három esztendő alatt nem foglalkoztak velem annyit, mint Németországban…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik