DAC: „Volt rendszer, elképzelés” – Storck bemutatkozott

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.06.15. 07:48
null
Kalmár Zsolt egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Nagymihály legyőzéséhez (Fotó: DAC)
A Nagymihály ellen gólt szerző és gólpasszokat adó Kalmár Zsolt reméli, hogy szerdán a kupában ott folytatják, ahol a hétvégén a bajnokságban abbahagyták.

 

Ragyogóan kezdte az újrainduló futballéletet a DAC, amely szombaton, hazai pályán fölényes, 5–0-s győzelmet aratott a Nagymihály (MFK Zemplín Michalovce) ellen a szlovák élvonal felsőházi rájátszásában. Jól sikerült tehát a gárda élére nemrégiben kinevezett Bernd Storck bemutatkozó mérkőzése. A találkozó után a sárga-kékek a stadion elé vonultak, s ott fogadták a szigorítások miatt kényszerből kint rekedt szurkolók gratulációját.

„Korlátozott létszámban lehettek csak nézők az arénában, sokan kívülről szurkoltak nekünk, mindannyiuk előtt le a kalappal!” – mondta lapunk megkeresésére Kalmár Zsolt, a DAC magyar válogatott középpályása, aki egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Nagymihály legyőzéséhez.

A dunaszerdahelyi együttes csapatkapitánya hozzátette: edzőjük, a 2015 és 2017 között a magyar válogatottat irányító Bernd Storck arra kérte őket a mérkőzés előtt, hogy élvezzék a futballt, mert csak úgy lehet igazán jól és eredményesen játszani.

„Volt rendszer, elképzelés a futballunkban, mindenki tudta, mit kell játszania. Betartottuk a taktikai utasításokat” – tette hozzá Kalmár Zsolt.

A DAC szerdán lép pályára legközelebb, a Rózsahegy (MFK Ruzomberok) elleni Szlovák Kupa-elődöntő első felvonását 18 órától rendezik Dunaszerdahelyen.

„Most az a feladatunk, hogy megfelelően regenerálódjunk a bajnoki meccs után. Rendkívül fontos nekünk a kupasorozat, el akarjuk hódítani a trófeát, úgyhogy remélem, szerdán ott folytatjuk, ahol a bajnokságban szombaton abbahagytuk” – mondta a válogatott középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik