DAC: Nem nagyon szeretném értékelni a meccset… – Schäfer

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 11:24
null
A magyar válogatott középpályás igazat ad csapattársainak: amikor az ellenfél rúg gólt, azt azért ne ünnepeljék… (Fotó: Lelkes Ernő)
Nem jó szelek fújnak mostanság Dunaszerdahelyen. Az elvárás, a bajnoki címért való küzdelem helyett a DAC csak ötödik a Fortuna Ligában, nagyon messze van az éllovas Slovantól, az utóbbi két találkozón kikapott papíron gyengébb ellenfelétől. A Seredtől elszenvedett vereség után Schäfer András nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

– Mi történt e napon aMol Arénában?
– Minden tisztelettel, de nem nagyon szeretném értékelni ameccset. Értékelhetetlen kategória – mondta aNemzeti Sportnak adunaszerdahelyiek középpályása, Schäfer András aSeredtől elszenvedett 3–1-es vereség után.

– Azért valami történt apályán akilencven perc alatt.
– Az volt, ami a megszokott. Mi dominálunk, ami önmagában semmit sem ér. Az ellenfél avártnál több helyzetet alakított ki, melyeket jó százalékkal értékesített. Nagyon sajnálom… De részünkről ez tényleg értékelhetetlen volt.

– Mi volt az oka?
– Nem működtünk csapatként. Az első félidőben voltak még veszélyes támadásaink, melyeket nem tudtunk befejezni. Vagy az utolsó passz, vagy abefejezés nem volt jó. Ezek mind olyan apró hibák, amelyek ezen aszinten már eldönthetik ameccset.

– Van visszaút akét balul elsült meccs után?
– Mindenképpen kell. Ha afelsőházban szeretnénk tavasztól focizni, akkor mindenképpen változtatni kell.

– Lassan két éve, hogy Dunaszerdahelyen játszik. Hallott már ilyen nagy füttyszót aMol Arénában?
– Igen, amikor az ellenfél játékosa csinált rosszat. Ezúttal nekünk szólt. Teljesen jogosan! Viszont igazat adok egy-két társamnak, amikor az ellenfél rúg gólt, azt azért ne ünnepeljük…

– Két vereség után utazik amagyar nemzeti csapat összetartására.
– Innen most nehéz lesz menni. De Marco Rossi szövetségi kapitány szokta mondani, hogy amikor oda belépünk, el kell felejteni mindent, ami addig történt. Igazából ezt kell csinálnom. Nem lesz könnyű, de valamit muszáj ajelenlegi állapot ellen tenni.

– Először San Marino lesz az ellenfél, majd irány Lengyelország. Mivel lenne elégedett akét meccs után?
– Nagyon örülünk, hogy nézők előtt játszhatunk San Marino ellen, bízom benne, hogy minél többen kijönnek aPuskás Arénába. Ellenük kötelező agyőzelem. Szeretnénk jó játékkal búcsúzni hazai pályán az évtől.

– Schäfer Andrással a kezdőben?
– Nagyon jó játékosok alkotják a nemzeti csapatot, főleg a középpályán vagyunk nagyon erősek. Az edzéseken mindent megteszek, hogy ott legyek akezdőcsapatban, és akkor szeretnék bizonyítani.

– A budapesti találkozó után Lengyelországban lépnek pályára.
– Egy olyan döntetlennel, mint amilyen az első meccsünkön született, amelyen kettővel vezetünk, nem lennék elégedett. Ha nagyon jó mérkőzésen ikszelünk, nem lennék szomorú. De ha lehet, akkor nyerjünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik