A magyar válogatott középpályás igazat ad csapattársainak: amikor az ellenfél rúg gólt, azt azért ne ünnepeljék… (Fotó: Lelkes Ernő)

 

– Mi történt e napon a Mol Arénában?
– Minden tisztelettel, de nem nagyon szeretném értékelni a meccset. Értékelhetetlen kategória – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek középpályása, Schäfer AndrásSeredtől elszenvedett 3–1-es vereség után.

– Azért valami történt a pályán a kilencven perc alatt.
– Az volt, ami a megszokott. Mi dominálunk, ami önmagában semmit sem ér. Az ellenfél a vártnál több helyzetet alakított ki, melyeket jó százalékkal értékesített. Nagyon sajnálom… De részünkről ez tényleg értékelhetetlen volt.

– Mi volt az oka?
– Nem működtünk csapatként. Az első félidőben voltak még veszélyes támadásaink, melyeket nem tudtunk befejezni. Vagy az utolsó passz, vagy a befejezés nem volt jó. Ezek mind olyan apró hibák, amelyek ezen a szinten már eldönthetik a meccset.

– Van visszaút a két balul elsült meccs után?
– Mindenképpen kell. Ha a felsőházban szeretnénk tavasztól focizni, akkor mindenképpen változtatni kell.

– Lassan két éve, hogy Dunaszerdahelyen játszik. Hallott már ilyen nagy füttyszót a Mol Arénában?
– Igen, amikor az ellenfél játékosa csinált rosszat. Ezúttal nekünk szólt. Teljesen jogosan! Viszont igazat adok egy-két társamnak, amikor az ellenfél rúg gólt, azt azért ne ünnepeljük…

– Két vereség után utazik a magyar nemzeti csapat összetartására.
– Innen most nehéz lesz menni. De Marco Rossi szövetségi kapitány szokta mondani, hogy amikor oda belépünk, el kell felejteni mindent, ami addig történt. Igazából ezt kell csinálnom. Nem lesz könnyű, de valamit muszáj a jelenlegi állapot ellen tenni.

– Először San Marino lesz az ellenfél, majd irány Lengyelország. Mivel lenne elégedett a két meccs után?
– Nagyon örülünk, hogy nézők előtt játszhatunk San Marino ellen, bízom benne, hogy minél többen kijönnek a Puskás Arénába. Ellenük kötelező a győzelem. Szeretnénk jó játékkal búcsúzni hazai pályán az évtől.

– Schäfer Andrással a kezdőben?
– Nagyon jó játékosok alkotják a nemzeti csapatot, főleg a középpályán vagyunk nagyon erősek. Az edzéseken mindent megteszek, hogy ott legyek a kezdőcsapatban, és akkor szeretnék bizonyítani.

– A budapesti találkozó után Lengyelországban lépnek pályára.
– Egy olyan döntetlennel, mint amilyen az első meccsünkön született, amelyen kettővel vezetünk, nem lennék elégedett. Ha nagyon jó mérkőzésen ikszelünk, nem lennék szomorú. De ha lehet, akkor nyerjünk!