Schäfer András volt a mezőny legjobbja a Szenice ellen megnyert meccsen (Fotó: Lelkes Ernő)

 

A magyar nemzeti csapat tagjai a lengyelországi győzelem után szerdán csatlakoztak a DAC-hoz, melynek Joao Janeiro személyében új edzője van.

„Érdekes volt az első tapasztalatom, amikor beléptem a Mol Akadémiába. Mintha minden megváltozott volna. A többieken is lehetett látni, hogy nem az a szokásos kényelmi zónában vannak. Janeiro mester jó benyomást tett rám. Játékos edzéseket tartott, élveztük a munkát. Talán azért, mert kevesebben voltunk, például én csak két napot készültem a csapattal a szombati meccsre. A jövő hét egész más lesz. Valószínűleg inkább taktikus edzéseink lesznek” – kezdte lapunknak Schäfer András, aki kifejtette véleményét a váratlan összeállításról is.

„A mester azzal kezdte, hogy ő mindenkinek meg fogja adni a lehetőséget kezdőként. Tartotta a szavát, rögtön bekerült két-három új ember a kezdőbe. Így volt a cseréknél is. Én mindig is azon voltam, hogy a csapatot segítsem. Akkor segítem, ha a legjobbamat nyújtom. Most is azon leszek, hogy így legyen” – folytatta a magyar játékos, aki a Szenice elleni találkozó legjobbja volt. Az InStat statisztikai rendszer is alátámasztotta a látottakat, Schäfer Andrásnak magas. 249-es volt a mutatója.

„Ma a meccset nem feltétlenül a mutatott játékkal nyertük meg, inkább a szívvel és az akarattal. Ilyen meccsek is vannak. Legalább megmutattuk, hogy ilyen oldalunk is van. Az első félidőben mi birtokoltuk többet a labdát, de igazából nagyobb helyzetig nem sikerült eljutnunk. A szünetben felhívta a mester a figyelmünket, hogy nem játszunk eléggé direktben előrefelé. Változtatrunk, s ennek meg is lett az eredménye. Jól kontráztunk, szép akciókat is vezettük, több helyzetünk is lett. Azt nem mondom, hogy nagyobb különbséggel kellett volna győzni, hisz az ellenfél rúgott három lesgólt, voltak helyzetei” – tette hozzá a 22 éves játékos, aki a szünet előtt egy összecsapás után lent maradt a földön, ápolásra volt szüksége. Mint később kiderült, lekönyökölte őt az ellenfél, de a játékvezetők érdekes módon nem láttak semmit.

„Most nem sikerült betalálnom, de megvan a lényeg, miénk a három pont. Bízom benne, hogy legközelebb már sikerül növelnem a góljaim számát” – mondta a magyar válogatott középpályás, aki kiemelte, hogy remek a hangulat a Mol Arénában, ahol a megengedett előírások alapján telt ház, 3175 néző volt. Ez hétfőtől kétszázra csökken.

„Sajnáljuk, hogy idén ez volt az utolsó ilyen remek hangulatú meccs. Reméljük, két hónap alatt minden helyreáll, és akkor tavasszal teljes létszámban lehet szurkolni.”

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Dunaszerdahelyi AC–Senica 1–0 (0–0)

Dunaszerdahely, Mol Aréna, 3175 néző. Vezette: Ziemba
DAC: Jedlicka – Vera, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis (Ciganiks, 66.) – Veselovsky (Balic, a szünetben), Dimun, Schäfer, Verlinden (Moumou, 56.) – Sharani (Andzouana, 56.), Hahn (Krsztovics, 66.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Senica: Ravas – Halabrin (Repa, 78.), Pavlík, Gác (Niarkosz, 88.), Simcák (Duda, 78.) – Sumbera – Twardek, Jurdík (Buchel, 56.), Orsula (Vikri, 56.) – Piroska, Masike. Vezetőedző: Pavel Sustr
Gólszerző: Moumou (65.)