DAC: Megedzett az élet, sok mindenen átmentem – Balogh

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 12:37
null
Balogh Norbert a második gólját szerezte a DAC mezében (Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
Kalmár Zsolt, Vida Kristopher, Schäfer András, Balogh Norbert. Hogy mi a közös ezekben a magyar játékosokban? Mindannyian gólt szereztek dunaszerdahelyi mezben az örök rivális Slovan ellen. Schäfer Andrást leszámítva mind győztes találkozón találtak be a pozsonyi csapat kapujába. Vasárnap Balogh Norbert lopta be magát örökre a sárga-kék szurkolók szívébe: góljának és gólpasszának köszönhetően a DAC 966 nap után a Mol Arénában ismét legyőzte a Slovant.

 

„Nagyon boldog vagyok, itthon tartottuk a három pontot. Visszavágtunk a Slovannak a két hete elszenvedett vereségért – mondta a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert, aki ismét a dunaszerdahelyi csapat legjobbjai közé tartozott. – Nem sokkal azután, hogy elindultunk a stadionba, a szurkolók megállították a buszunkat. Buzdítottak, még jobban feltüzeltek minket. Mindenki maximálisan odatette magát. A szurkolóinknak köszönhetően fantasztikus hangulatú ütközetben sikerült megszereznünk a három pontot. Ezt a remek buzdítást sikerült nekik visszaadni a pályán. Nagyszerű érzés legyőzni az örök riválist, a bajnokcsapatot.”

A hórihorgas csatár, aki az utóbbi hetekben kitűnő formába lendült, a második gólját szerezte a DAC mezében, s az elsőt a B-közép előtt.

„Még nagyobb volt az öröm és a boldogság, hogy ott szereztem gólt. Ez volt a célom ma este, hogy ott rúgjak gólt, ott tudjak ünnepelni. Hála Istennek ez össze is jött. Nagyon boldog voltam, amikor láttam az emberek arcát és tekintetét – magyarázta a volt kispesti játékos, akinek nagy érdeme volt a második gólban is: az ő bedobása, majd gólpassza előzte meg a találatot. Gyors kispályás játék volt. Gyönyörű gól született, ami után még jobban meg tudtunk nyugodni.”

Amikor a 78. percben a kétszeres magyar válogatott támadót lecserélte Joao Janeiro edző, a több mint hatezer néző felállva éltette.

„Nagyszerű érzés, de tudni kell kezelni. Nagyon sokszor van, hogy amikor nem jön össze, jön a sok károgó, de rájuk nem szoktam odafigyelni. Megedzett az élet 26 éves koromra, sok mindenen átmentem. A rossz dolgokat lerázom magamról, csak a pozitívakkal foglalkozom. Hála Istennek ma minden jól kijött. Megkaptam a nagy DAC-családtól a szeretetet a pályán, még akkor is, amikor lejöttem. Csodálatos nap volt. Különösen örülök, hogy Kalmár Zsoltinak köszönhetően jelen volt a találkozón a mentorom, Pisont István. Nagyon sokat köszönhetek neki” – zárta szavait Balogh.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik