DAC: Kalmár Zsolt meghosszabbította a szerződését – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 12:48
null
Kalmár Zsolt hosszabbított a DAC-cal (Fotó: Török Attila)
A dunaszerdahelyi DAC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Kalmár Zsolt 2025-ig meghosszabbította a megállapodását.

A 26 esztendős magyar válogatott középpályásnak a mostani idény végén lejárt volna a szerződése.

Kalmár 2017 nyara óta a DAC futballistája. A tavalyi térdműtétje miatt a jelenlegi évadban még nem lépett pályára.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk a szerződéshosszabbításban, és remélhetőleg további sikeres esztendőket töltök majd el Dunaszerdahelyen – idézi a dac1904.sk Kalmár Zsoltot. Nagy köszönet jár a klubnak, amiért egy ilyen súlyos sérülés után is bízik bennem és mindenben támogat. Bízom benne, hogy ezt minél hamarabb a pályán is meg tudom hálálni. Szeretnék külön köszönetet mondani Világi Oszkár klubtulajdonosnak, Jan Van Daele sportelnöknek és mindenkinek, aki a felépülésemet segíti. Jól haladok, ugyanazokat az edzéseket csinálom, mint eddig, de semmit sem szeretnék elkapkodni. Bízom benne, hogy a szezon tavaszi felében már pályára tudok lépni, és minden úgy alakul majd, ahogy azt szeretném.”

„Már ősszel jeleztem a klub felé, hogy továbbra is itt képzelem el a jövőmet. Szerencsére mindenben meg tudtunk egyezni, aminek nagyon örülök. Huszonkét évesen kerültem Dunaszerdahelyre, ahol már lassan öt éve futballozom. Akkoriban azt gondoltam, hogy egyévnyi kölcsönjáték után továbblépek, de olyan mértékű támogatást és szeretetet kaptam a klubtól és a szurkolóktól, amely, mondhatni, ideláncolt. A kölcsönjátékom után kaptam egy ajánlatot a DAC-tól, hogy folytassam a Csallóközben a pályafutásom. Azzal, hogy rábólintottam, a karrierem legjobb döntését hoztam meg. Természetesen voltak olyan időszakok is, amikor tovább akartam lépni, hiszen nekem is a céljaim között szerepel egy erősebb bajnokságba való igazolás, ám a sors is úgy akarja, hogy a DAC-ot képviseljem, és itt érjek el sikereket. Nagyon örülök a szerződéshosszabbításnak, és bízom benne, hogy ki is töltöm az új kontraktusomat. Szeretnék már komoly sikereket elérni Dunaszerdahelyen és kupákat szerezni” – tette hozzá a 27-szeres válogatott játékos.

„Először is szeretném kifejezni az örömömet, amiért sikerült szerződést hosszabbítanunk a bajnokságunk egyik legjobb játékosával – mondtaJan Van Daele sportigazgató. – Zsolt olyan futballista, aki szereti a DAC-ot és ezt a régiót, ezért velünk kötötte össze a jövőjét. A tárgyalások nem voltak egyszerűek, sem pedig egyértelműek Zsolt súlyos sérülése miatt. Néhány héttel ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy mindkét félnek megvannak az elvárásai, és meg kell védeniük a saját érdekeiket. Nagyon boldog vagyok, amiért a tárgyalások során nagyon őszinték voltunk egymással, aminek egy kiegyensúlyozott kockázatú szerződéshosszabbítás lett a jutalma. Ez pedig reménnyel tölt el minket, hogy Zsolt olyan erősen fog visszatérni, amilyen a sérülése előtt volt. Ugyanakkor azt is világossá tettük, hogy nem siettetjük a pályára való visszatérését, elég időt adva a sérüléséből való tökéletes felépülésre. Szeretnék ismét köszönetet mondani Zsoltnak és a képviselőinek, továbbá sikeres felépülést kívánni klubunk sárga-kék színeiben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik