DAC: Bosszúra éheztem – Vida Kristopher legkedvesebb gólja

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.05.09. 20:24
null
Vida Kristopher a Slovan elleni tavaly őszi mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)
A szlovák első osztályban szereplő dunaszerdahelyi labdarúgócsapat a DAC-történelem legjobb első ligás gólszerzőit arra kérte, hogy válasszák ki a klub színeiben szerzett legkedvesebb góljukat, és röviden kommentálják azt. Szombaton az időközben Lengyelországba szerződő Vida Kristopher volt a sorozat szereplője, és ő a 2019 őszén, a Slovan ellen aratott 5–2-es győzelem alkalmával szerzett gólját választotta.

„Az egészet megelőzte egy Sporar-gól. Csitítgatta a szurkolótáborunkat, ami nem igazán tetszett. Bosszúra éheztem, és szerettem volna az ő szurkolótáboruk előtt betalálni – elevenítette fel a dunaszerdahelyi klubhonlapnak a 2019. szeptember 1-én történteket, a 2–1-es vezetést eredményező gólját Vida Kristopher. – Maga a gól is igazán szép volt, viszont az egészet feldobta a hangulat, ahogy felrobbant a stadion. Na meg az, hogy el tudtam futni a Slovan-tábor előtt a fülemet mutogatva, hogy nem hallom az ő szurkolásukat. Mai napig libabőrös vagyok, ha meglátom ezt a gólt.”

ÍME, A GÓL!

A DAC-ban három és fél év alatt 106 bajnoki mérkőzésen 29 gólt szerző, ezzel a klub első ligás góllövőlistájának ötödik helyén álló Vida Kristopher február végén a lengyel Piast Gliwicéhez igazolt – röviden az ottani helyzetéről is beszélt a dunaszerdahelyi honlapnak.

„Még a szezon szüneteltetése előtt sikerült beköltöznöm a lakásba, amelyet bérlek Gliwicében. Szerencsére van hozzá egy kis kertem, így a mindennapok könnyebben telnek. Sajnos a menyasszonyom nincs itt, Pesten ragadt. Várjuk, hogy ki tudjon utazni. Legfőképp magamnak edzettem a program alapján, amit a klubtól kaptam. Igyekszem formában maradni, már amennyire lehet, mert ezt így nem lehet összehasonlítani a csapatos edzésekkel. Május 29-re írta ki a liga a tervezett bajnoki folytatást. Nagyon remélem, hogy így lesz, és lejátsszuk a maradék 11 meccset.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik