DAC: az edző megérti, de nem helyesli Kalmár szavait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.22. 12:31
Megérti Kalmár Zsolt kifakadását Peter Hyballa, a Dunaszerdahely vezetőedzője, de nem helyesli, ahogy a magyar játékos a játékvezetőt bírálta a Slovantól elszenvedett 1–0-s vereség után.

„Mindkét tizenhatoson belül hasonló incidens játszódott le. Blackman kézjátéka után a Slovan rúgott büntetőt, a Slovan játékos kezezése után pedig folytatódott a játék. A hasonló szituáció után hasonló döntésnek kellett volna születnie, büntetőt kellett volna rúgnunk. Viszont tudjuk, a játékvezető szlovák volt” mondta Kalmár a meccs után, és ezzel a szlovák szövetség fegyelmi bizottságának figyelmét is felhívta magára.„Mindkét tizenhatoson belül hasonló incidens játszódott le. Blackman kézjátéka után a Slovan rúgott büntetőt, a Slovan játékos kezezése után pedig folytatódott a játék. A hasonló szituáció után hasonló döntésnek kellett volna születnie, büntetőt kellett volna rúgnunk. Viszont tudjuk, a játékvezető szlovák volt” mondta Kalmár a meccs után, és ezzel a szlovák szövetség fegyelmi bizottságának figyelmét is felhívta magára.

Hyballa kiállt a játékosa mellett, de az utolsó mondatot nem helyeselte.

„Kalmár Zsoltot a mérkőzés után az érzelmei irányították, meg tudom érteni, ugyanis Moha kézjátéka után büntetőt kellett volna rúgnunk. De tisztelnünk kell a játékvezető döntését, a szabályokat és az ellenfeleket. Az interjú során az a bizonyos mondat nem volt helyes” – idézi Hyballát a DAC honlapja.

A szlovák szövetség értékelésében elismerte, hogy valóban járt volna büntető a Kalmár által említett esetnél, de a magyar játékos nyilatkozatáról nem esett szó. A bumm.sk szerint el is tilthatják a magyar támadót, akiről pénteken születhet döntés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik