Schäfer András és a többi DAC-játékos előtt a Bayern volt a példa (Fotó: Lelkes Ernő)

Szombat este ismét remekül szórakozott a Mol Aréna közönsége Dunaszerdahelyen. A DAC 6–0-ra legyőzte a Nyitrát, óriási volt a hazai fölény. A hazaiak 32-szer próbálkoztak lövéssel, 19-szer el is találták a kaput. A vendégeknek csak egy gyenge kísérletük volt, amely a kapu mellé ment. A nézőtéren zengett a „Még, még, még, ennyi nem elég” rigmus.

„A negyedik idényemet kezdtem Dunaszerdahelyen, de ilyet még itt nem halottam. Ez tökéletes meccs volt, nagyon élveztük a játékot, nagyon jól ment. Megvoltak a további lehetőségeink, berúghattuk volna a hetedik gólt, mellyel ismét átírtuk volna a klubtörténelmet. De nem vagyunk telhetetlenek. Bízom benne, hogy a jövő hétre is maradt néhány gól a lábunkban – kezdte értékelését a dunaszerdahelyi csapatkapitány, Kalmár Zsolt, aki szerint nagyon fontos volt, hogy türelmes volt a csapat. – Ugyan sokáig nem tudtunk gólt szerezni, de nem kapkodtunk, nem mentünk egyből a falnak, hanem megjárattuk a labdát ötször, hatszor, kerestük az üres területeket.

A hazaiak gólgyártását Schäfer András jó ütemű beadása indította el.

„Teljesen mindegy, hogy kié a gól vagy ki adja a gólpasszt. A lényeg az, hogy nyerjünk – mondta a fiatal magyar középpályás a Nemzeti Sportnak. – Storck mester felhívta a figyelmünket a péntek esti BL-meccsre, melyen a Bayern nyolc-kettőre lelépte a Barcelonát. Azt mondta, hogy annyi gólt kell szereznünk, amennyi tudunk. Ismét megmutattuk, hogy itt vagyunk, mindenkinek számolnia kell velünk.”

A 3. forduló után Szlovákiában minden mutatóban a DAC az első. Nem csak a táblázaton elfoglalt helyre gondolunk, a Dunaszerdahely az egyetlen csapat, amely még nem vesztett pontot, a legtöbb gólt szerezte, 14-et, és a legkevesebbet kapta: egyet.

„Ez nagyon jó és szép, de csak akkor ér valamit, ha ezt a teljesítményt tudjuk tartani. Ezért is nagyon fontosak az olyan idegenbeli mérkőzések, mint amilyen a szerdai volt, amelyet sikerült az utolsó percben behúzni. Megyünk tovább, még van mit javulnunk” – nyilatkozta Schäfer.

„Remekül sikerült a rajt, megpróbáljuk ezt az eredményességet tovább tartani. De nagyon jól tudjuk, hogy csak most jönnek a keményebb meccsek. Legközelebb jön az örök ellenlábas, a Nagyszombat. Bízom a győzelemben, és ha nyerünk, tovább növeljük az előnyünket a Spartak előtt – zárta le Kalmár.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
3. FORDULÓ
Dunaszerdahely (DAC)–FC Nitra (Nyitra) 6–0
(2–0)
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 5831 néző. Vezette: Kruzliak
DAC: 
Jedlicka – Blackman, J. Müller (Maly, 82.), Kruzliak, Davis (J. Méndez, 74.) – Friede (Njie, 74.), Schäfer (Bednár, 82.), Kalmár, Balic – Divkovic (Fábry, 64.), E. Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck
Nitra: Sipos – Kuník, Podhorin, Kolcák, Záhumensky – Mustafic – Sefcík (Fabis, a szünetben), Vrábel (Hovhanniszjan, a szünetben), Adamec, Chobot (Danek, 77.) – Fasko. Vezetőedző: Geri Gergely
Gólszerző: Friede (41.), E. Davis (45+2., 73. – az elsőt 11-esből), Divkovic (56.), Kalmár (60. – 11-esből), Bednár (84.)