DAC: a Bayern Münchenről vettek példát Kalmár Zsolték

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 16:38
null
Schäfer András és a többi DAC-játékos előtt a Bayern volt a példa (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulója után a DAC minden tekintetben veri a mezőnyt.

Szombat este ismét remekül szórakozott aMol Aréna közönsége Dunaszerdahelyen. ADAC 6–0-ra legyőzte aNyitrát, óriási volt ahazai fölény. Ahazaiak 32-szer próbálkoztak lövéssel, 19-szer el is találták akaput. Avendégeknek csak egy gyenge kísérletük volt, amely akapu mellé ment. Anézőtéren zengett a „Még, még, még, ennyi nem elég” rigmus.

„A negyedik idényemet kezdtem Dunaszerdahelyen, de ilyet még itt nem halottam. Ez tökéletes meccs volt, nagyon élveztük ajátékot, nagyon jól ment. Megvoltak atovábbi lehetőségeink, berúghattuk volna ahetedik gólt, mellyel ismét átírtuk volna aklubtörténelmet. De nem vagyunk telhetetlenek. Bízom benne, hogy ajövő hétre is maradt néhány gól alábunkban – kezdte értékelését adunaszerdahelyi csapatkapitány,Kalmár Zsolt, aki szerint nagyon fontos volt, hogy türelmes volt acsapat. – Ugyan sokáig nem tudtunk gólt szerezni, de nem kapkodtunk, nem mentünk egyből afalnak, hanem megjárattuk alabdát ötször, hatszor, kerestük az üres területeket.

Ahazaiak gólgyártását Schäfer András jó ütemű beadása indította el.

„Teljesen mindegy, hogy kié agól vagy ki adja agólpasszt. A lényeg az, hogy nyerjünk – mondta a fiatal magyar középpályás a Nemzeti Sportnak. –Storck mester felhívta afigyelmünket apéntek esti BL-meccsre, melyen aBayern nyolc-kettőre lelépte aBarcelonát. Azt mondta, hogy annyi gólt kell szereznünk, amennyi tudunk. Ismét megmutattuk, hogy itt vagyunk, mindenkinek számolnia kell velünk.”

A3. forduló után Szlovákiában minden mutatóban aDAC az első. Nem csak atáblázaton elfoglalt helyre gondolunk, aDunaszerdahely az egyetlen csapat, amely még nem vesztett pontot, alegtöbb gólt szerezte, 14-et, és a legkevesebbet kapta: egyet.

„Ez nagyon jó és szép, de csak akkor ér valamit, ha ezt ateljesítményt tudjuk tartani. Ezért is nagyon fontosak az olyan idegenbeli mérkőzések, mint amilyen aszerdai volt, amelyet sikerült az utolsó percben behúzni. Megyünk tovább, még van mit javulnunk” – nyilatkozta Schäfer.

„Remekül sikerült arajt, megpróbáljuk ezt az eredményességet tovább tartani. De nagyon jól tudjuk, hogy csak most jönnek akeményebb meccsek. Legközelebb jön az örök ellenlábas, aNagyszombat. Bízom agyőzelemben, és ha nyerünk, tovább növeljük az előnyünket aSpartak előtt– zárta le Kalmár.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
3. FORDULÓ
Dunaszerdahely (DAC)–FC Nitra (Nyitra) 6–0
(2–0)
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 5831 néző. Vezette: Kruzliak
DAC:
Jedlicka – Blackman, J. Müller (Maly, 82.), Kruzliak, Davis (J. Méndez, 74.) – Friede (Njie, 74.), Schäfer (Bednár, 82.), Kalmár, Balic – Divkovic (Fábry, 64.), E. Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck
Nitra: Sipos – Kuník, Podhorin, Kolcák, Záhumensky – Mustafic – Sefcík (Fabis, a szünetben), Vrábel (Hovhanniszjan, a szünetben), Adamec, Chobot (Danek, 77.) – Fasko. Vezetőedző: Geri Gergely
Gólszerző: Friede (41.), E. Davis (45+2., 73. – az elsőt 11-esből), Divkovic (56.), Kalmár (60. – 11-esből), Bednár (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik