Ciprus: Novothny hétfőn aláírhat; Megyeri is a szigetországban?

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 17:30
null
Novothny hétfőn aláírhat az Anorthosziszhoz (Fotó: AFP)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Novothny Soma távozhat a labdarúgó Bundesligában szereplő Bochumtól, és a ciprusi Anorthosziszhoz igazolhat. A csakfoci.hu szúrta ki, hogy a támadón kívül a jelenleg a Göztepe alkalmazásában álló Megyeri Balázs is a szigetország élvonalába tart – a Törökországban mellőzött kapust a sajtóhírek szerint az AEL Limassol szemelte ki, amellyel korábban a DVSC hálóőrét, Gróf Dávidot is szóba hozták.

 

Novothny Soma több játéklehetőség reményében távozna a Bochumtól. A jelenlegi kiírásban hat tétmérkőzésen lépett pályára – összesen 74 percet kapott –, egy gólt szerzett.

A 24sports már azt is tudni véli, hogy Novothny vasárnap mindenben megegyezett az Anorthoszisszal, s a felek 2023 májusáig szóló szerződést készülnek kötni. A ciprusi portál hozzátette, a támadó hétfőn áteshet a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd hivatalosan is bejelenthetik a klubnál. Továbbá arról is írnak, hogy a Bochum jelentős árengedményt biztosított, méghozzá azért, hogy részesedjen a játékos jövőbeli értékesítéséből.

Azért is lehet szükség a korábban a Nápolyban, Újpesten, Diósgyőrben és Dél-Koreában is megforduló Novothnyra, mert az Anorthoszisz a napokban paterolta ki a 34 esztendős északír csatárát, Kyle Laffertyt.

A ciprusi bajnokság jelenlegi 4. helyezettje sajtóhírek szerint a szabadon igazolható Sztefan Szpirovszkit is szerződtetné, aki 2017-től 2019-ig a Ferencvárosban futballozott.

Másik magyar vonatkozású hír, hogy a szintén a ciprusi élvonalban szereplő, újabban kapusgondokkal küzdő AEL Limassol – amellyel korábban Gróf Dávidot is szóba hozták – a soraiban tudná a Göztepénél mellőzött Megyeri Balázst. Ha a jelenlegi kiírásban mindössze egy tétmeccsen védő kapus szerződést bontana a törökökkel, nagy eséllyel csatlakozhatna az AEL-hez.

Megyeri a Ferencváros, az Olympiakosz, a Getafe, a Greuther Fürth és az Atromitosz mezét is viselte a múltban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik