Bundesliga: Gulácsi történelmet írt – 1988 óta nem volt ilyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 16:16
null
Gulácsi Péter tarolt az ősszel a Bundesligában (Fotó: AFP)
Történelmet írt Gulácsi Péter: a tekintélyes Kicker magazin újságírói az RB Leipzig magyar légiósát választották meg az ősz legjobb kapusának a Bundesligában. A szaklap 1988 óta értékeli félszezononként a német élvonalban játszókat (hazaiakat, külföldieket együtt), és a kapusoknál eddig mindig német futballistát találtak a legjobbnak.

 

Korábban Andreas Köpke, a legendás német kapuvédő épp a Kickernek mondta azt Gulácsiról, hogy a Bundesliga legalulértékeltebb kapusa. Hát most igen jól értékelték: a magazin munkatársai szerint ugyanis a 27 éves magyar válogatott labdarúgó volt az ősz legjobbja a német élvonalban.

„Gulácsi a sallangmentes, precíz és rendkívül megbízható kapus prototípusa. Felnőtt a feladathoz, a helyezkedése, a büntetőterületen belüli magabiztossága, a reflexei és a labdakezelése komplett kapussá tette. Nem is kérdéses, hogy a legjobbak közé tartozik. Az pedig, hogy első külföldiként végzett a rangsor élén, egészen különleges" – méltatja a Kicker a magyar játékost.

A német lap kiemeli, hogy nem a bajnoki osztályzatok alapján (amelyek szerint egyébként szintén Gulácsi volt a legjobb) értékeltek, hanem az összes őszi tétmeccsen (beleértve a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját/Európa-ligát) nyújtott teljesítmények szerint.

Gulácsi az ősszel 24 tétmérkőzésen lépett pályára (16 bajnokin, két Német Kupa-találkozón és hat Bajnokok Ligája-csoportmeccsen), 36 gólt kapott, négy összecsapáson pedig lehúzta a rolót.

Érdekesség, hogy ugyanebben a rangsorban a nyáron csupán a 11. lett Gulácsi a Kickernél (ráadásul a négy kategória közül csak a harmadikban volt, míg most a másodikban van, mivel az elsőben, a világklasszisok között jelenleg nincs senki – a szerk.). Akkor az élen Manuel Neuer állt, aki viszont hosszabb ideje sérüléssel bajlódik. A Bayern München első számú kapuvédőjének helyettese, Sven Ulreich a harmadik lett az őszi ranglistán.

A kapussal épp a keddi Nemzeti Sportban olvashattak interjút, amelyben értékelte őszi szezonját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik