A 26 éves csatár az M1 aktuális csatornán azt mondta, a klubvezetők úgy érzik, most tényleg reális esélye van a csapatnak arra, hogy az idény végéig versenyben legyen a feljutásért.

A Bochum legutóbb több mint tíz évvel ezelőtt, a 2009–2010-es idényben szerepelt az élvonalban, azóta a legjobb eredménye a 2011-es harmadik hely volt a másodosztályban, az előző idényben a 8. helyen zárt.

Novothny kifejtette, a 2. Bundesliga csapatai közül legalább tíz már szerepelt az első osztályban, és a mezőnynek nagyjából a hetven százaléka a feljutást tűzte ki célul az idény előtt.

Az augusztus végén szerződtetett csatár az első és a második fordulóban még csak a cseresorból nézte végig új együttese mérkőzését, majd pénteken az Osnabrück elleni hazai találkozó 82. percében sor került a bemutatkozására.

„Nagyon jó érzés volt, hiszen legutóbb június végén, az Újpest színeiben játszottan hivatalos mérkőzésen. Nagyon hiányzott a meccsek hangulata, nagyon örültem neki, amikor láttam, hogy én leszek a következő csere” – nyilatkozta.

Hozzáfűzte, nagy előrelépésnek tartja, hogy döntetlen állásnál küldte be az edzője, ez azt jelenti, hogy később is meg fogja adni a bizalmat.

„Rajtam múlik, tudok-e élni vele hosszú távon. Nem biztos, hogy becseréltem volna magamat korábban, mert nem voltam, és talán még mindig nem vagyok százszázalékos állapotban” – vélekedett.

Novothny közölte, az eredménynek nem örülnek, mert hazai pályán győzelemre készültek, és a meccs gól nélkül zárult, de nem mondhatni, hogy rosszul kezdték a szezont, hiszen három forduló után még nincs vereségük.

Hangsúlyozta, maximálisan profi a bajnokság, a klub és a körülmények is, ezért minden tekintetben többet kapott, mint amit várt.