Ausztria: a Salzburg rangadót nyert; gólpassz Szoboszlaitól

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.13. 19:05
null
Szoboszlai Dominik (jobbra) gólpasszal, Mërgim Berisha góllal járult hozzá a salzburgi győzelemhez<br />(Fotó: AFP, december 1.)
Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg vasárnap este hazai pályán 3–1-re legyőzte az eddig éllovas LASK-ot, és a megszerzett három ponttal az osztrák labdarúgó-bajnokság tabellájának élére ugrott.

 

Johannes Eggestein gyönyörű fejes góljával a vendég linziek szerezték meg a vezetést a forduló rangadóján, és még a szünetben is náluk volt az előny (0–1).

A fordulás után aztán gyorsan fordult az eredmény is: az 54. percben Zlatko Junuzovic nagyszerűen indította Szoboszlai Dominiket a bal oldalon, ő középre játszott, és bár a labda egy védő lábát is érintette, eljutott Patson Dakához, aki közelről a léc alá emelt (1–1).

Nyolc perccel később már vezetett a Salzburg: a linzi kapus, Alexander Schlager a letámadó hazai játékosok (Szoboszlai is a tetthelyen volt) között könnyelműen passzolt, Mërgim Berisha elcsípte a labdát, és a 16-os sarka közeléből a hosszú sarokba kanyarított (2–1).

A végjátékban Enock Mwepu nagy szóló végén belőtte a harmadik hazai gólt is (3–1).

Szoboszlai végigjátszotta a mérkőzést, és tovább javította idénybeli mutatóját: 20 tétmérkőzésen összesen nyolc gólt szerzett és tíz gólpasszt adott a Salzburg színeiben.

A megelőző négy fordulóban nyolc pontot elszóró Salzburg megszakította a LASK hat fordulón át épített veretlenségi sorozatát, és átvette tőle a bajnoki tabella első helyét.

A Rapid hazai pályán simán kikapott a Tiroltól, a bécsiek nem nevezték Szántó Tamást a mérkőzésre.

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
11. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Red Bull Salzburg
–LASK 3–1
Rapid Wien–Swarovski Tirol 0–3
Wolfsberger AC–Austria Wien 3–2
Az élcsoport:
1. Salzburg 25 pont, 2. LASK 23, 3. Sturm 21 (10 mérk.), 4. Rapid 21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik