Átigazolások: „Nagy dolognak tartom, hogy Huszti 12 év után hazatért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 13:47
Filipovics Vladan játékosügynök a szlovákiai magyar ujszo.com-nak adott interjújában mesélt a téli átigazolási időszakról, ügyfelei, így Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám klubváltásáról, de megszólalt Eppel Mártonról, Ugrai Rolandról és Nikolics Nemanjáról is. Az interjú a januári az Év Sportolója Gálán készült.

„Télen általában jóval kevesebben váltanak klubot, mint nyáron. Ezúttal is ez volt a helyzet, egyelőre két játékosom, Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám került új egyesülethez – ecsetelte Filipovics Vladan a transzferidőszakot. – Nagyjából erre is számítottam, az biztos, hogy a nyáron lényegesen több kliensem szerződik máshová. Azért hangsúlyoztam, hogy egyelőre, mert Európa néhány országában és Ázsiában csak február közepén, illetve végén zárul le az átigazolási időszak, így még valami összejöhet.”„Télen általában jóval kevesebben váltanak klubot, mint nyáron. Ezúttal is ez volt a helyzet, egyelőre két játékosom, Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám került új egyesülethez – ecsetelte Filipovics Vladan a transzferidőszakot. – Nagyjából erre is számítottam, az biztos, hogy a nyáron lényegesen több kliensem szerződik máshová. Azért hangsúlyoztam, hogy egyelőre, mert Európa néhány országában és Ázsiában csak február közepén, illetve végén zárul le az átigazolási időszak, így még valami összejöhet.”

Filipovics nagy dolognak tartja, hogy Huszti 12 év után visszatért Magyarországra.

„Egyik sem volt egyszerű. Mindenképpen nagy dolognak tartom, hogy Huszti Szabi tizenkét esztendős idegenlégióskodás után hazatért, és a Videotonnal egy plusz egy éves szerződést kötött. Gyurcsó Ádám több mint másfél évig kulcsembernek számított a Pogon Szczecinnél, az ősszel viszont mellékvágányra került. Mivel kliensem vissza akar kerülni a válogatottba, ezért váltanunk kellett. Több érdeklődő közül a Hajduk Splitet választottuk, amelyhez féléves kölcsönjátékra érkezett.”

A játékosügynök megszólalt Eppel Márton (Budapest Honvéd) és Ugrai Roland (DVTK) kapcsán is.

„Eppel, az NB I legutóbbi gólkirálya konkrét ajánlatot kapott az olasz második vonalban szereplő Virtus Entellától, a Honvéd el is engedte volna, de Marci nagyobb kihívásra vágyik. Néhány dél-koreai klub is jelentkezett érte. A válogatott csatárt még egyéves szerződés köti a kispestiekhez, tehát addig csak a klub beleegyezésével kerülhet máshová. Eppelen kívül a kiváló őszi szezont produkáló, a válogatottba szinte berobbanó diósgyőri Ugrai Rolandot több külföldi klub is szívesen látná.”

Filipovics biztos benne, hogy a Chicago Fire-ben (is) gólkirály Nikolics Nemanja a következő szezonban is folytatja jó formáját.

„Nagyon büszke vagyok rá, mert minden elismerés, amit a játékosom kap, engem is érint. Nemanja tipikus mesterlövész, aki Magyarországon (háromszor!), Lengyelországban és a tengerentúli MLS-ben is gólkirály tudott lenni. Biztosra veszem, hogy ott folytatja, ahol ősszel abbahagyta.”

S hogy melyik ügyletére a legbüszkébb a menedzser?

„Az jelentette az áttörést, amikor Gera Zoltánt a Fraditól Angliába, a West Bromwich Albionhoz vittem. Előtte is voltak futballisták, akik a segítségemmel kerültek külföldre, de amikor Magyarországról valaki a Premier League-be megy, az már nagy dolog. Onnantól kezdve jöttek a további átigazolások, Huszti Szabolcs, Tőzsér Dániel, Halmosi Peti, Buzsáky Ákos, Juhász Roli, Király Gabi, Nikolics Nemanja, Guzmics Richárd, Gyurcsó Ádám, és még bőven sorolhatnám tovább, hiszen nagyon sok játékos ment külföldre rajtam keresztül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik