Átigazolás: Kerkez és egy brazil védő közül választhat a Benfica

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.07. 19:15
null
Kerkez Milos és a brazil Abner (jobbra) közül választhat a Benfica, ha Grimaldót nem sikerül maradásra bírni (Fotó: AFP/ NSO-montázs)
Portugál sajtóhírek szerint a holland Alkmaar magyar válogatott védője, Kerkez Milos lehet a portugál Benfica egyik kiszemeltje a téli átigazolási időszakban, ha a spanyol Alejandro Grimaldo nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését.

A meubenfica.pt szurkolói portál arról számolt be, hogy a Bajnokok Ligájában csoportgyőztesként nyolcaddöntőbe jutó Benfica egyik legjobbja – ebben az idényben –, a 27 éves spanyol Alejandro Grimaldo nem hajlandó meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, a balhátvéd hamarosan távozhat a klubtól.

A portál azt írja: bár a Benfica hosszabbítana, patthelyzet alakult ki a tárgyalásokban, ezért a klub már felmérte a lehetséges kiszemelteket a poszton. Az A Bola szerint az egyik alternatíva Grimaldo távozása esetén az AZ Alkmaar 19 éves, magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos lehet. A cikk kiemeli, hogy a Benfica német edzője, Roger Schmidt jól ismeri a holland piacot, hiszen a PSV-től érkezett a nyáron a lisszaboni klubhoz, ezért is kerülhet képbe Kerkez szerződtetése.

A másik kiszemelt a brazil Athletico Paranaense 22 éves balhátvédje, Abner lehet, akinek a lehetséges átigazolása már korábban is szóba került a Benficánál. Megjegyzik, az ő szerződése 2024-ig szól brazil klubjánál, és nyolcmillió euróra teszik a kivásárlási árát. Az ebben az idényben az AZ-ben 26 mérkőzésen három gólt és hat gólpasszt jegyző Kerkez értékét a Transfermarkt 7 millió euróra teszi, az ő szerződése 2026-ig szól a holland klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik