A Lech szép szavakat küldött Lovrencsicsért, pénzt nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 09:29
null
A válogatottbeli bemutatkozás előtt álló Lovrencsicsért még nem fizetett a Lech – állítja Bíró Péter (Fotó: MTI)
Az immár válogatott kerettagsággal büszkélkedő Lovrencsics Gergő iránt egyre nagyobb az érdeklődés, két lengyel és egy német első osztályú klub mellett Angliába is szívesen vinnék. Mondhatná erre bárki: minek ez a felhajtás, amikor Lovrencsics Gergő a lengyel Lech Poznan labdarúgója? Csakhogy a helyzet egyre bonyolultabb. Igaz, a Lombard FC tulajdonosa, Bíró Péter szerint nincs ügy, nincs bizonytalanság – a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozó klubmenedzser, Árki Gábor után ő is tudatta, a Lech még mindig nem fizetett.

„Lassan kezd elfogyni a türelmem – mondta az üzletember a Nemzeti Sportnak. – A Poznannak kölcsönadtuk Lovrencsics Gergőt, és ennek a klubnak elővásárlási joga van. A volt csatárunk jól játszott, jól teljesített, így e-mailt kaptunk Lengyelországból a Lech vezetőitől, hogy igényt tartanak a futballistára, és élnek az opciós jogukkal. Csakhogy a szép szavak mellé nem küldtek pénzt.”

„Nagyjából másfél hónapja már utalniuk kellett volna a megállapodás szerint, de ez nem történt meg. Így aztán hiába akarják a játékosunkat a lengyelek, a döntés újra a mi kezünkben van. Nem titok, több országból is keresik, érdeklődnek Lovrencsics Gergő után. Abban biztos vagyok, hogy a pályafutását külföldön folytatja, már csak az a kérdés, hogy mondjuk a Bundesligában vagy esetleg Angliában. Nincs tehát Lovrencsics-ügy, a lengyelek a jelek szerint lekéstek róla. Innentől kezdve ha akarom, megemelem az árát, ha akarom, már ki se engedem Poznanba...”

Az biztos, hogy Pápán Tóth Bálint irányításával folytatódik a munka.

„Már a DVTK elleni találkozó előtt eldőlt, hogy én vezetem a csapatot a jövőben. Bíró Péter szokásához híven határozatlan időre szóló szerződést kötött velem, ami azt jelenti, hogy dolgozhatok Pápán mondjuk tíz évig és egy hónapig is. Két játékosnak jár le a szerződése, a többiek nagy valószínűséggel maradnak, és persze már én is megkezdtem az egyeztetéseket az erősítésekről. Kedden például nyolc órát tárgyaltunk a tulajdonossal, a vezetőkkel, és ez így lesz még napokon át. Erős Lombardot szeretnénk, legalább középcsapatot...” – nyilatkozta a szakvezető.

A Lombard a tervek szerint június 24-én kezdi meg a felkészülést. A csapat nagy valószínűséggel egy hetet tölt majd el Tatán az edzőtáborban, és ugyanennyi időt Ausztriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik