A francia éllovas vinné Dzsudzsák Balázst

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 15:49
null
Dzsudzsák Balázsnak nagy a keletje (Fotó: Action Images)
A francia sportnapilap, a L’Équipe értesülései szerint a Ligue 1 éllovasa, a Lille labdarúgócsapata élénken érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt.

A lap szerint a francia együttes kész lenne 10 millió eurót kifizetni a magyar válogatott középpályásért, ám ez könnyen lehet, hogy kevés lesz, hiszen a holland PSV 14 millióra tartja egyik legjobbját.

Tovább bonyolítja a helyzetet – folytatja a L’Équipe –, hogy a magyar válogatott futballista úgymond „meglehetősen ínyenc”, azaz magas fizetést kér: bruttó 200 ezer eurót havonta.

Érdekesség, hogy a támadójátékát mindenképpen megerősíteni igyekvő Lille és a PSV februárban megmérkőzik egymással az Európa-ligában. A LOSC szurkolói fórumain – amelyeken általában pozitív visszhangot kapott a csapat háza tájáról kiszivárgó erősítési terv – akadt olyan hozzászóló, aki az El-meccs előtti zavarkeltésnek tekinti a hírt.

Az utóbbi évtizedben a Bajnokok Ligájába is eljutó, a francia bajnokságot jelenleg vezető Lille korábban nem sok magyar futballistát foglalkoztatott. A klub legjobbjai között tartják számon a Huszton született, a miskolci Attilából a húszas évei elején Franciaországba kivándorló, a LOSC-ot 1933 és 1935 között erősítő André Simonyit, és szeretettel emlékeznek Mészöly Gézára is, aki 1995 és 1997 között szilárdította a csapat védelmét.

Mint ismert, a PSV-vel 2013-ig szerződésben álló Dzsudzsákot számos jó nevű európai csapat szerződtetné; pletykaszinten az Arsenal, az Atlético Madrid és a Liverpool is szóba került a sajtóban a magyar szélső lehetséges következő klubjaként.

A PSV egyértelművé tette a nyilvánosság számára, hogy szeretne új szerződést kötni Dzsudzsákkal, aki viszont korábban olyan értelemben nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: klubja vezetőitől úgy tudja, nem számolnak hosszú távú megtartásával, inkább befektetésnek tekintik. Ebből nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy a PSV még a tízmillió eurós ajánlattal indító Lille-lel is reményteli tárgyalásokba bonyolódhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik