1. HNL: Bjelica reméli, Gyurcsó bizonyítja, miért került Eszékre

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 15:46
null
Bjelica hisz csapata újabb győzelmében (Fotó: Nemzeti Sport)
Pénteken 18 órától a tabellán 2. helyen álló NK Osijek együttese a friss edzőváltáson átesett, egyben sereghajtó Lokomotiva Zagrebet fogadja Eszéken a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.

Legutóbb az eszékiek nem éppen szokványos mérkőzést vívtak, hiszen ahogy később Nenad Bjelica vezetőedző fogalmazott, áramkimaradás miatt jócskán elhúzódó bajnokit még játékos karrierjében sem élt át, igaz, a csapatot vigasztalhatta, hogy 4–0-s győzelmet aratott idegenben.

„A találkozó mellett a hazaút nyolc órája is sokat kivett a játékosokból, akiken jól érezhettük a regeneráció alkalmával is a fáradságot – fogalmazott az Eszék 49 esztendős szakvezetője a klub pénteki meccse előtti sajtótájékoztatóján. – Több labdarúgónk ráadásul sérüléssel is bajlódott a dalmáciai mérkőzésünket követően. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy a zágrábiak elleni meccset megnyerhetjük, hiszen jobbak vagyunk. Ez még akkor is igaz, ha Samir Toplak barátom személyében új edzővel érkezik ellenfelünk. Hogy mennyire változhat például az összeállításuk, azt nem tudjuk és nekünk kár is azzal foglalkozni, csak arra koncentrálunk, hogy nem szabad lebecsülni a Lokomotivát és a saját játékkal kell előrukkolni.

A keret új embereiről, vagy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgókról is kérdezték Bjelicát.

„Rendszeres a konzultáció Szakály Ferenc klubelnök és köztem, így arról is beszélünk, hogy egyes játékosok milyen állapotban vannak, legyenek azok sérültek, vagy újonnan érkezettek. Gyurcsó Ádám esetében is az a helyzet, reméljük, mielőbb bizonyíthatja, miért is érkezett, mivel a potenciál megvan benne. A válogatott szünet mindenesetre jól jöhet ilyen szempontból számunkra is, s a jövőben én azt sem bánnám, ha minél több kikérő érkezne, mivel az azt jelentené, hogy jól érzékelhetően jó szakmai munka folyik nálunk. Csapatszellemünkről legyen elég annyi, meg kell nézni, futballistáink miként is örülnek a góljainknál. Az egész keretnek úgy kell dolgozni, hogy mindenki tudja, bárki bármikor bevetésre kerülhet, tehát senki sem lazíthat és nem lehet elkeseredett, ha éppen kevesebb lehetőséghez jut.”

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
26. FORDULÓ
PÉNTEK
18.00:
NK Osijek–NK Lokomotiva Zagreb – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik