A tizenegyest érő eset és maga a rúgás 0:20-tólGaál Bálint a szombathelyiek honlapján így fogalmazott a találkozó után:

A 10. fordulóban, az Ajka ellen is így futottam neki a labdának a tizenegyes előtt, akkor sikerült értékesítenem a tizenegyest, sajnos a vizes talajon most kicsit megcsúszott a lábam. Nagyot hibáztam, de ez végül nem befolyásolta a mérkőzést, szerencsére a csapat nyert. Ez volt Desits Szilárd első NB II-es meccse, örülünk, hogy győztünk, bízunk a hasonlóan jó folytatásban."

SZOMBATHELYI HALADÁS–VÁC FC 3–0 (0–0)
Szombathely, 1000
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Mohos Balázs, Mayer Gábor)
HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jagodics M., Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Nyári (Szekér Á., a szünetben) – Gaál B. (Tóth-Gábor, 66.), Novák Cs., Medgyesi Z. (Tóth M., 84.). Megbízott edző: Desits Szilárd
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal T., Juhász Gy. – Zámbó (Filipovics, 79.) – Magos (Géringer L., a szünetben), Katona M., Lefler, Bartos (Szalánszki, 65.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Szekér Á. (1–0) a 77., Tóth-Gábor (2–0) a 82., Kiss B. (3–0) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd:
– Minden játékosom a megbeszélteknek megfelelően maradéktalanul végrehajtotta feladatát. Az első félidőben még akadozott a játékunk, de a másodikban már sikerült végrehajtanunk, amit elterveztünk.
Burzi Attila: – A Haladás jobban akarta a győzelmet. Hetven percig jól védekeztünk, de utána érthetetlenül összeroppantunk. A támadásokban nagyon keveset nyújtottunk.