Vasas: Szerettük volna megtartani Vidáékat – Domonyai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 16:15
Berecz Zsombor és Vida Máté után újabb magyar válogatott játékos, a Videotonhoz távozó Hangya Szilveszter is elhagyta az NB I-ből az előző szezon végén kieső Vasas labdarúgócsapatát. Az angyalföldi egyesület júniusban kinevezett sportigazgatója, Domonyai László a klub hivatalos honlapjának elmondta, szerették volna megtartani a fentebb említett futballistákat, de ez nem volt reális.

„Klubigazgatóként természetesen én is akkor lennék boldog, ha ez a három játékos az első bajnokin Vasas-mezben futott volna ki a pályára, de ez sajnos nem realitás, mivel az NB II-es bajnokságban játsszuk majd le azt a bizonyos első bajnokit. Olyan labdarúgókról beszélünk, akiket valóban szerettünk volna megtartani, akik tettre készen és harcra készen nagy erősségei lehettek volna a Vasasnak. Nem véletlen a feltételes mód. A realitás ugyanis az, hogy egy olyan játékos – és itt most a konkrét személyektől tekintsünk el –, akit magasabb osztályból vagy külföldi bajnokságból csábítanak, az nem lesz megfelelően motivált, nem lesz harcra kész az NB II-ben. Tudom, hogy ez így elég direkten hangzik, de jobb, ha szembenézünk a tényekkel, és egy létező problémát nem söprünk a szőnyeg alá. A mai futball ilyen, és nemcsak Magyarországon, hanem a világ bármely részén így van ez” – kezdte Domonyai.„Klubigazgatóként természetesen én is akkor lennék boldog, ha ez a három játékos az első bajnokin Vasas-mezben futott volna ki a pályára, de ez sajnos nem realitás, mivel az NB II-es bajnokságban játsszuk majd le azt a bizonyos első bajnokit. Olyan labdarúgókról beszélünk, akiket valóban szerettünk volna megtartani, akik tettre készen és harcra készen nagy erősségei lehettek volna a Vasasnak. Nem véletlen a feltételes mód. A realitás ugyanis az, hogy egy olyan játékos – és itt most a konkrét személyektől tekintsünk el –, akit magasabb osztályból vagy külföldi bajnokságból csábítanak, az nem lesz megfelelően motivált, nem lesz harcra kész az NB II-ben. Tudom, hogy ez így elég direkten hangzik, de jobb, ha szembenézünk a tényekkel, és egy létező problémát nem söprünk a szőnyeg alá. A mai futball ilyen, és nemcsak Magyarországon, hanem a világ bármely részén így van ez” – kezdte Domonyai.

„Szembenéztünk ezzel a helyzettel, mindezt elemeztük Jámbor Jánossal és vezetőedzőnkkel, Kis Károllyal, és azt mondtuk, olyan Vasast szeretnénk a pályán látni, amelyben csak azok a játékosok viselik a piros-kék mezt, akik itt akarnak futballozni, itt akarnak sikeresek lenni, és mindent megtesznek a Vasasért. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy akitől azt halljuk, vagy akin azt érezzük, hogy nem itt képzeli el a jövőjét, azt nem tartóztatjuk. Nem tartóztatjuk, de keményen képviseljük a Vasas érdekeit, és megkérjük ezeknek a játékosoknak az árát” – tette hozzá a sportigazgató, aki arra a kérdésre is válaszolt, mi történik azzal a játékossal, aki elkívánkozik, de nem érkezik érte megfelelő ajánlat.

„Azt gondolom, hogy az öltözőnkben ebből a szempontból mostanra letisztult a kép, amennyiben azonban mégis előfordulna ilyen jellegű probléma, akkor az adott játékosnak a piac visszajelzései alapján értékelnie kell a helyzetét, és változtatnia kell az elgondolásain. Amennyiben profi labdarúgóként ilyen helyzetben átgondolja a jövőjét, biztosan azt a döntést hozza, hogy megfeszül az edzéseken és a mérkőzéseken, és olyan teljesítményt nyújt, amivel segíti önmagát, és egyben a Vasast is, olyan produkciót rak le, amivel piacképessé teszi magát. Onnantól kezdve ő is jobb helyzetben lesz és a Vasas is, és a problémára lehet találni ésszerű megoldást” – mondta Domonyai.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bese Balázs (MTK Budapest – kölcsönbe), Birtalan Botond (Békéscsaba), Borbély Bálint (MTK Budapest), Hinora Kristóf (MTK Budapest – kölcsönbe), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Király Botond (Csákvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Vít Benes (cseh, ?), Berecz Zsombor (Videoton),Felix Burmeister (német, Eintracht Braunschweig – Németország), Gaál Bálint (Haladás, ?), Hangya Szilveszter (Videoton), Lubos Kamenár (szlovák, ?), Manjrekar James (kanadai, Midtjylland – Dánia, onnan Fredericia– Dánia, kölcsönbe), Nagy Gergely (Paks), Jevhen Pavlov (ukrán, ?), Póser Dániel (Budafok), Kire Risztevszki (macedón, ?), Vida Máté (DAC – Szlovákia), Vogyicska Bálint (MTK Budapest – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik