Vasas: felköszöntötték a 80 esztendős Kenderesi Istvánt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.21. 17:36
null
80. születésnapja alkalmából köszöntötték fel Kenderesi Istvánt (Fotó: Földi Imre)
A Haladás elleni labdarúgó NB II-es rangadó előtt köszöntötte fel a Vasas-család nevében Nagy Miklós sportigazgató és Dr. Jákó János tiszteletbeli elnök a november 9-én a 80. életévét betöltő Kenderesi Istvánt, a klub legendás kapusát.

Kenderesi István a Ferencvárosban kezdte meg labdarúgói pályafutását. 1961-től 1965-ig szerepelt a Csepel, majd 1965-ben a Szállítok csapatában. Egy évvel később mutatkozott be a Vasasban, s rögtön az első idényében (1966) veretlenül lett bajnok az angyalföldiekkel, valamint tagja volt a Hexagonal-kupa győztes csapatnak is.

Emellett ifjúsági, olimpiai és B-válogatott labdarúgó volt. Az egykori kapus a piros-kékeknél töltött három esztendő után Hollandiában és Belgiumban légióskodott, méghozzá sikeresen: a Twentével és a Beershottal is bajnoki bronzérmet nyert.

„Annak nagyon örültem, hogy a Vasas felköszöntött, azonban annak már kevésbé, hogy a 80. születésnapom alkalmából. Jobban örülnék, ha még csak 60-nál járnék” – mondta viccesen lapunknak Kenderesi István, aki végignézte a Haladás elleni hazai mérkőzést, amelyet az angyalföldiek nyertek meg 1–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik