Tatabánya: névadó szponzor állt a listavezető csapat mellé

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2023.01.31. 19:26
null
Fotó: Árvai Károly
Az Opus Tigáz és a TSC Labdarúgó Kft. 2026. június 30-ig érvényes együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében az energetikai vállalat névadó szponzorként segíti az NB III Nyugati csoportját vezető futballcsapatot.

 

Jobban nem is kezdődhetett volna: a szerzett gólok miatt hosszúra nyúló kisfilmben mutatták be a Földi Imre Sportcsarnokban kedden, milyen őszt zárt az NB III Nyugati csoportját vezető Tatabányai SC. Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője azzal indította beszédét, hogy „Jó szerencsét!”, majd így folytatta:

„Jó fél évtizeddel ezelőtt, amikor a meglehetősen zavaros időszak véget ért, a megyei harmadosztályban kellett egészen fiatal, mondhatni, gyerkőcökre épülő csapattal elindulni. Azóta évről évre feljebb lépett az együttes, az NB III-ban pedig némi izmosodás és frissítés történt, mígnem eljutottunk odáig, hogy teljesítenem kell az annak idején tett ígéretemet: ha saját erőből, saját nevelésű játékosokkal eljut az NB II küszöbére a csapat, segítek abban, hogy olyan szponzora legyen, amely lehetőséget ad arra, hogy nyugodt körülmények között készülhessen, és felkerülhessen a másodosztályba, hogy ott meghatározó szereplővé váljon.”

Ebben az idényben a szokottnál is nehezebb feljutni, hiszen a harmadik vonal megnyerése önmagában nem ér másodosztályú tagságot – osztályozón kell kivívni NB II-es klub ellen. Ugyanakkor a „Bányász” az elmúlt hónapokban bizonyította, nemcsak a jó szerencséjében bízhat – hanem a csapat erejében és immár az Opus Tigáz támogatásában.

„A megállapodás mérföldkő az életünkben – fogalmazott Torda Balázs, az energetikai vállalat vezérigazgatója. – Van másfél millió ügyfelünk, a gondoskodás benne a zsigereinkben, fontosnak tartjuk az egészséges életmód ösztönzését, így a nagy hagyományokra visszatekintő helyi sportélet támogatását is. Ezért is örülünk, hogy hosszabb távra szóló együttműködést kezdünk, hisszük és reméljük, a segítségünkkel a csapat előbb-utóbb felkerül az NB II-be. Azt kívánom magunknak, hogy amit megálmodtunk, váltsuk valóra.”

Ezen a ponton érdemes visszakanyarodni 2018-ig, amikor – amint azt Sámuel Botond ügyvezető elnök felelevenítette – a Tatabányai SC kvázi visszafogadta elveszett bárányát, a labdarúgó-szakosztályt: „A megyei harmadosztályból indultunk... Tisztában voltunk azzal, Tatabánya megérdemli, hogy a jó kézilabdacsapata mellett jó focicsapata is legyen. Vannak remek vívóink, birkózóink, dzsúdósaink, büszkék vagyunk rájuk, de a foci az kell. S ez az együttes rászolgál a szeretetre, köszönjük mindazoknak, akik segítenek nekünk.”

A kék-fehérek meccsei egyre több nézőt vonzanak a Grosics Gyula Stadionba, s az utánpótlás is rendben van: a tehetségközpontnak számító Tatabányában manapság 300 gyerek rúgja a labdát. Az első csapat keretét túlnyomórészt saját nevelésű játékosok alkotják.

„A csapat nevében köszönet szoknak, akik oroszlánrészt vállaltak a megállapodás megszületésében   – mondta Gyürki Gergely vezetőedző. – Hogy mit jelent ez nekünk? Biztonságot, stabilitást, egyben óriási felelősséget. Amikor a nyáron azzal a szolid céllal vágtunk neki az idénynek, hogy legyünk az első tízben, kevesen gondolták, hogy fél év múlva nagy lehetőség kapujában állunk majd: visszahelyezhetjük Tatabányát a futballtérképre. Akik kijártak a mérkőzéseinkre, szerethető csapatot láthattak, amely nem biztos, hogy mindig szemkápráztató focival rukkolt ki, ám a maximumra törekedett. A későbbiekben is ezt az utat szeretnénk járni, de fontos, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé. Ebben az évadban még nem elvárható a feljutás, ha sikerül, az nagy bravúr lesz.”

A film mindenesetre pereg tovább...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik