Sportrádió: Most is vannak fiatalok, akikre építhetünk az MTK-nál – Bognár György

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 17:01
null
(Fotó: mtkbudapest.hu)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának volt a vendége Bognár György, akivel Szegő Tibor készített exkluzív interjút a Hidegkuti Nándor Stadionban, ahová az MTK új szakmai igazgatója tért haza, de Paksot sem felejti.

„Már két héttel ezelőtt gyakorlatilag mindenben megegyeztünk az MTK tulajdonosával, akkor mindannyiunknak az tűnt kézenfekvőnek, hogy az NB II-ben folytatja a csapat és a szakmai koncepció is erre épült. Közben viszont olyan sikeres volt az együttes Horváth Dáviddal, hogy az utolsó fordulóig benne volt, hogy mégis bent marad az élvonalban. A koncepciónk azonban mást takart, mert számomra hat hét alatt felépíteni egy csapatot az NB I-re nem ugyanaz, mint a meglévő magyar fiatalokkal az NB II. Ki kellett várni az utolsó pillanatig, hogy sikerül-e bennmaradni – ami egyébként óriási bravúr lett volna és nem is múlott sokon –, vagy az NB II-ben kell elkezdeni az új csapat építését” – árult el Bognár a kinevezésével kapcsolatos háttér-információkat.

Bognár edzői pályafutása során csapataira jellemző volt, hogy túlnyomórészt magyar labdarúgókat alkalmaz, s az NB II-ben nem támogatott a légiósok alkalmazása, és természetesen ez a téma is szóba került a beszélgetés során.

„Túlzónak tartom a külföldiek számát az NB I-ben, s nem igazán húzóemberek – tisztelet a kivételnek, persze. Az MTK jelenlegi keretében is túl sok a külföldi játékos. A kilencven százalékától meg kellett volna válni. Az élet ezt hozta, hogy az NB II-ben nem játszanak. Ez egy könnyebbség nekem, mert én az MTK-ban játékosként, edzőként, vezetőként is mindig láttam olyan tehetséges fiatalokat, akikre lehet építeni – és most is vannak” – fogalmazott a szakember.

Bognár az interjúban elárulta, az első csapat mellett az NB III-as és az U19-es csapat is az ő vezetése alá kerül, és arról is beszélt, kikre számít a munkája során a stábjában, és milyen posztokon nem számít szakmai segítségre.

A TELJES BESZÉLGETÉS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik