(Fotó: mtkbudapest.hu)

„Már két héttel ezelőtt gyakorlatilag mindenben megegyeztünk az MTK tulajdonosával, akkor mindannyiunknak az tűnt kézenfekvőnek, hogy az NB II-ben folytatja a csapat és a szakmai koncepció is erre épült. Közben viszont olyan sikeres volt az együttes Horváth Dáviddal, hogy az utolsó fordulóig benne volt, hogy mégis bent marad az élvonalban. A koncepciónk azonban mást takart, mert számomra hat hét alatt felépíteni egy csapatot az NB I-re nem ugyanaz, mint a meglévő magyar fiatalokkal az NB II. Ki kellett várni az utolsó pillanatig, hogy sikerül-e bennmaradni – ami egyébként óriási bravúr lett volna és nem is múlott sokon –, vagy az NB II-ben kell elkezdeni az új csapat építését” – árult el Bognár a kinevezésével kapcsolatos háttér-információkat.

Bognár edzői pályafutása során csapataira jellemző volt, hogy túlnyomórészt magyar labdarúgókat alkalmaz, s az NB II-ben nem támogatott a légiósok alkalmazása, és természetesen ez a téma is szóba került a beszélgetés során.

„Túlzónak tartom a külföldiek számát az NB I-ben, s nem igazán húzóemberek – tisztelet a kivételnek, persze. Az MTK jelenlegi keretében is túl sok a külföldi játékos. A kilencven százalékától meg kellett volna válni. Az élet ezt hozta, hogy az NB II-ben nem játszanak. Ez egy könnyebbség nekem, mert én az MTK-ban játékosként, edzőként, vezetőként is mindig láttam olyan tehetséges fiatalokat, akikre lehet építeni – és most is vannak” – fogalmazott a szakember.

Bognár az interjúban elárulta, az első csapat mellett az NB III-as és az U19-es csapat is az ő vezetése alá kerül, és arról is beszélt, kikre számít a munkája során a stábjában, és milyen posztokon nem számít szakmai segítségre.

A TELJES BESZÉLGETÉS

Sportrádió · 220517 FBOFO BOGNAR TELJES 18.20