Németh Krisztián szerint az NB II-nek is megvan a maga nehézsége (Fotó: Árvai Károly)

Futács Márkó kifejtette, bár nem kezdték úgy az új idényt, mint ahogy szerették volna, de a 3. és 4. forduló után egyre inkább látszott, mit akar játszani az MTK, amely a hétfői, DVTK elleni vereség után is vezeti a bajnokságot.

„Játszottunk már néhány ligában, de mindegyiknek megvan a maga nehézsége
– mondta a 37-szeres válogatott támadó, Németh Krisztián. – Az NB II-ben keresik a párharcokat és ezt a futballt fel kell vennünk. Ennek is megvan a maga nehézsége és meg kell szokni. Az NB I-ben teljesen más, óvatosabb mérkőzések vannak, az NB II-ben kicsit őszintébb a játék. Aki látta a Diósgyőr elleni meccsünket, az tudja, hogy mindkét csapat őszinte játékkal próbál támadófocit játszani és a párharcokat keresve lehozni a mérkőzéseket – tette hozzá az Angliában, Görögországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban és Katarban is légióskodó Németh Krisztián.

„A fiatal srácok is jók, akarnak, plusz munkát csinálnak és azt gondolom, nekik az NB II nagyon jó ugrás az NB I előtt. Ez lehet a cél, hogy az NB II-ben több játéklehetőség mellett megmutassa, mire képes és az NB I-ben ezt tovább lehet vinni” – mondta Futács Márkó, aki szerint a fővárosi kék-fehéreknél a sok tehetséges fiatal jó egyveleget alkot a rutinosabb játékosokkal.

Sportrádió · 220914 HAZAFUTÁS NÉMETH KRISZTIÁN FUTÁCS MÁRKÓ