NB III: új szerkezet új játékosokkal Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 17:31
Továbbra is vannak még hiányzók betegség miatt az NB III rajtjára készülő Nyíregyházánál.  Jagodics Bence és Szokol Zsolt is hiányzott a hétfői tréningről. A csapat új szerkezetben játszhat ősszel – derül ki a klub hivatalos honlapján megjelent helyzetjelentésből. 

A Nyíregyháza Spartacus több NB-I-es gárda tartalék csapatával is találkozik majd a bajnokságban , mivel Keletre került az Újpest, a Debrecen, és a Diósgyőr második gárdája is, de a Kazincbarcika, a Putnok, a Nyírbátor és a Hatvan is a Szpari ellenfele lesz. A bajnokság augusztus 1-jén, azaz a jövő héten kezdődik, addig elkészül a sorsolás és a menetrend. A Nyíregyháza más szerkezetben játszhat, mint az előző szezonban – jelenti a nyiregyhazaspartacus.hu.

„Tavasszal egy stabil védekezésből próbáltunk támadni amíg el nem dőlt a biztos bennmaradás. Utána több szerkezetet kipróbáltunk, több-kevesebb sikerrel. Az NB-III-ban majd a mérkőzések nagy részében nekünk kell dominálnunk, ennek megfelelően mást játszunk majd, de továbbra is azt mondom, egy csapatnak 2-3 játékrendszert tudnia kell" – mondta Mátyus János vezetőedző.

A klub egyik új játékosa Pölöskey Péter. A Pécsről a hónap elején szerződtetett támadó már az év elején is közel állt ahhoz, hogy Nyíregyházára szerződjön, de csak most sikerült rendezni az ügyeket korábbi klubjával. Fél évet kihagyott, így erőnlétileg még van lemaradása.

„Hat hónap hosszú idő, nemcsak a meccsek hiányoznak, hanem kondícionálisan is van lemaradásom, de folyamatosan nyerem vissza az erőmet. Az NB-III-ban szeretném újra felépíteni magam, gólokkal segíteni a csapatot, ami aztán jó alapot jelenthet a következő, NB-II-es szezon előtt. 2+1 éves szerződést kötöttem a klubbal, abban bízom, hogy a harmadik évet közösen már az élvonalban kezdjük" – nyilatkozta Pölöskey Péter.

Perger Bence visszatért a Szparihoz. A kapust kölcsön adta a Balmazújvárosnak a klub az előző idényben, így az NB-II-ben is bemutatkozhatott.

„Nagyon jó a hangulat a csapatnál annak ellenére, hogy a múlt héten a vírusos betegség megtizedelt bennünket. Nálam is egyik pillanatról a másikra jelentkeztek a tünetek, és nagyon legyengített. De nagyon várom már a bajnoki rajtot a többiekkel együtt. Tudom, hogy nagy az elvárás a szurkolók részéről, de biztos vagyok abban, hogy bajnokok leszünk" – fogalmazott Perger Bence.

A keretből Jagodics Bence és Szokol Zsolt még hiányzott a hétfői edzésről a vírusos gyomorfertőzés miatt. A Nyíregyháza a héten két edzőmérkőzést játszik, szerdán a REAC, szombaton az NB-II-es Szolnok lesz a Szpari ellenfele.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL

Érkezők: Luis Ramos (hondurasi, AZAL PFK – Azerbajdzsán), Jagodics Bence (szabadon igazolható, legutóbb Lombard Pápa), Pölöskey Péter (szabadon igazolható, legutóbb PMFC)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Gengeliczki Gergő (Mezőkövesd), Bajzát Péter (Mezőkövesd), Perger Bence (Balmazújváros)

Az utánpótlásból felkerültek: Ács Ádám, Lengyel Marcell, Ötvös Bence, Vámos Márk

Kiszemeltek: Kapacina Kevin, Pálinkás Gergő

Távozók: Balogh János (DVSC – szabadon igazolhatóként), Gengeliczki Gergő, Bajzát Péter (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Fodor Ferenc (Puskás Akadémia), Hrabina Alex (Szolnok), Deniss Ivanovs (lett, FK Liepaja – Lettország), Koller Krisztián (ZTE – szabadon igazolhatóként), Pákolicz Dávid, Pekár László (Puskás Akadémia),
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bosnjak Predrag (FTC, onnan Haladás)

Távozhatnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik